woman wearing white long sleeved shirt
Photo by Element5 Digital on Pexels.com

Hoe houd ik mijn haar gezond en glanzend?

Iedereen wil gezond en glanzend haar. Er is gewoon iets met gezond haar dat er geweldig uitziet en voelt! Het is als een grote vertrouwensboost – als je haar er goed uitziet, voel je je ook goed. Bovendien lijkt het licht op de juiste manier te reflecteren, waardoor je er nog mooier uitziet. En laten we de tastfactor niet vergeten – met je vingers door zacht, zijdeachtig haar gaan voelt gewoon geweldig. Het goede nieuws is dat er een paar eenvoudige dingen zijn die je kunt doen om deze resultaten te bereiken. Blijf lezen om te ontdekken hoe je het gezonde, glanzende haar van je dromen krijgt!

Gebruik een milde shampoo en conditioner

Zeg gedag tegen alle chemische producten! Kies voor shampoo van Foligain. Als je wilt dat je haar gezond en glanzend is, moet je een milde shampoo en conditioner gebruiken. Harde chemicaliën kunnen je haar namelijk ontdoen van zijn natuurlijke oliën, waardoor het droog en dof wordt. Zoek naar producten die sulfaatvrij zijn en zacht voor je haar. Je moet ook vermijden je haar elke dag te wassen; om de dag of om de drie dagen is voldoende.

Bescherm je haar tegen de zon

Te veel zon kan je haar beschadigen, waardoor het droog en broos wordt. Als je tijd buiten doorbrengt, zorg dan voor een hoed of sjaal om je haar te beschermen tegen de zonnestralen. Je kunt ook een leave-in conditioner met SPF gebruiken om je haar gezond en gehydrateerd te houden. Of, gebruik regelmatig een haarmasker van DS Laboratories om je haar extra te beschermen tegen invloeden van buitenaf! 

Laat je haar regelmatig knippen

Gespleten punten kunnen je haar er ongezond en dof uit laten zien, dus is het belangrijk om je haar regelmatig te laten knippen. Hoe vaak je geknipt moet worden, hangt af van je individuele haartype, maar de meeste mensen moeten om de zes tot acht weken geknipt worden. Regelmatig bijknippen helpt ook voorkomen dat gespleten haarpunten de schacht van je haar binnendringen, wat uiteindelijk tot breuk kan leiden. Ja, gezond en glanzend haar is binnen handbereik! Door een milde shampoo en conditioner te gebruiken, je haar te beschermen tegen de zon, en regelmatig te laten knippen, kun je het mooie, gezonde haar krijgen dat je altijd al wilde. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het verzorgen van je haar!

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.