happy birthday card beside flower thread box and macaroons
Photo by George Dolgikh on Pexels.com

Hier moet je rekening mee houden als je je verjaardag viert

Wie zijn verjaardag jaarlijks viert, weet dat er een hoop voorbereiding bij komt kijken. Merkte je afgelopen jaar dat de voorbereidingen niet zo soepel verliepen? Of wil je weten hoe je je verjaardag nog beter kunt voorbereiden? In dit artikel lees je waar je rekening mee moet houden, wanneer je je verjaardag viert. 

Maak een gastenlijst en verstuur de uitnodigingen op tijd

Voor je aan de slag kunt met het organiseren van je verjaardagsfeest, is het belangrijk dat je weet hoeveel personen er komen. Zo kun je namelijk inschatten hoeveel eten en drinken je nodig hebt. Begin daarom met het maken van de gastenlijst. Bepaal hiervoor eerst hoeveel mensen je maximaal wilt uitnodigen. 

Verstuur aan de hand van de gastenlijst de uitnodigingen. Vier je een themafeest? Verstuur dan uitnodigen die aansluiten op het thema. Denk hierbij aan roze uitnodigingen voor een roze thema of blauwe uitnodigingen voor een blauw thema.

Vergeet je cadeauwensen en de locatie niet te vermelden op de uitnodiging. Je gasten willen graag weten wat ze je cadeau mogen doen en waar je hen zal ontvangen.

Zorg voor voldoende decoratie

Een feest zonder versiering, is geen feest. Hang voldoende zilveren ballonnen, slingers en leeftijd ballonnen op. Je bent jarig en iedereen mag het weten! 

Vul de versieringen aan met decoratie zoals tafelkleden, borden en drinkbekers. Idealiter kies je voor wegwerp items. Dit maakt het opruimen na het feest een stuk eenvoudiger. Daarnaast zijn er wegwerp artikelen verkrijgbaar in verschillende thema’s. Zo kun je de versiering aan laten sluiten op het thema dat jij hebt gekozen. 

Voldoende eten en drinken voor iedereen

Wacht na het versturen van de uitnodigingen enige tijd met het uitkiezen van eten en drinken. Vaak laten genodigden het op tijd weten als ze niet kunnen komen. Hier kan je de hoeveelheden op aanpassen. Je wil natuurlijk niet met een overschot aan eten blijven zitten. 

Zet het eten klaar op een tafel met een thema tafelkleed en hang roze ballonnen aan de tafelpoten. Dit ziet er feestelijk uit en zo weet iedereen waar hij of zij moet zijn om wat lekkers te pakken. 

Leuke traktaties

Gaat het om een kinderfeestje? Leuke traktaties mogen dan niet ontbreken. Bereid feestzakjes voor, door deze te vullen met snoep en een uitdeelspeeltje. Denk hierbij aan een potlood, stuiterbal of sleutelhanger. 

Wil je dat de kinderen iets hebben om mee te spelen tijdens het kinderfeest? Bereid dan een feestbox voor. Deze zijn een stuk groter dan feestzakjes, waardoor je er dus meer in kwijt kunt. Hierbij kun je denken aan een puzzel, tekenset of kleurplaten. Uiteraard kan ook hier iets lekkers niet ontbreken. 

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.