Dit zijn de drie redenen waarom een citytrip naar Madrid het perfecte idee is met vriendinnen!

Dit zijn de drie redenen waarom een citytrip naar Madrid het perfecte idee is met vriendinnen!

Madrid is dé perfecte stad om er met je vriendinnen eens lekker op uit te gaan. De hoofdstad van Spanje heeft het allemaal; winkelen, historie en een goed nachtleven. In deze blog zijn drie activiteiten en redenen te lezen waarom Madrid gegarandeerd staat voor een succes.

Geniet van een glas sangria na een middagje winkelen

Een groot voordeel van een citytrip naar Madrid is de prijs en afstand. Vliegtickets zijn helemaal niet duur naar de hoofdstad en er gaan meerdere vluchten per dag. Pak een leuk tijdschrift in zoals Time magazine en voordat je het weet sta je op de Spaanse bodem. Vanaf het vliegveld in Madrid kun je binnen een half uur in het centrum staan. Check lekker in en ga vervolgens met je vriendinnen winkelen bij de Gran Via. Deze reusachtige straat heeft een hele ruime collectie aan geweldige winkels. De zijstraatjes hebben ook allerlei leuke boetiekjes, en na het shoppen kun je zo in het hartje van het centrum een terrasje pakken. Geniet van tapas en sangria in de bruisende stad.

Bezoek het Koninklijke Paleis en kijk je ogen uit

Uiteraard hoort er bij een citytrip ook een culturele activiteit. In Madrid staat het prachtige Koninklijke Paleis. Het paleis is echt in het centrum dus vanuit veel plekken kun je er gewoon te voet heen wandelen. Het Royal Palace of Madrid beschikt over vele kamers met prachtige kroonluchters en ander praal om te bewonderen. Je zult gegarandeerd je ogen uitkijken in dit grootse paleis. Ook is er een mooi uitkijkpunt bij het paleis, leuk voor wat foto’s.

Ga op stap in een exclusieve club met zeven verdiepingen

Na een aantal sangria’s op het terras is het gegarandeerd een goed idee om een avondje uit te gaan in Madrid. Zo beschikt de stad over een wild en bijzonder nachtleven. Er zijn namelijk talloze clubs te vinden met allerlei verschillende muziekstijlen, zo is er voor ieder wat wils. Toch is het een grote aanrader om naar het gigantische Teatro Kapital te gaan voor een avondje uit. Trek een mooie jurk en hakken aan, want er hangt een exclusieve sfeer. De club heeft maar liefst zeven zalen met verschillende muziek, die allemaal een balkon hebben die uitkijkt op de ‘main stage’. Ga los tot in de vroege uurtjes, want de club is tot laat open. Het is mogelijk om een Uber of taxi terug te nemen.