Deze beautyproducten zijn onmisbaar in de zomer

De zomer is officieel begonnen. Het zonnetje schijnt, temperaturen lopen op en mensen vertrekken langzaamaan naar zonnige bestemmingen. Misschien heb jij momenteel ook wel vakantie en hoewel je dan niet meer elke ochtend tiptop achter je bureau hoeft te zitten, is het juist in de zomer, met de felle zon en hoge temperaturen, belangrijk dat jij goed voor jezelf, je lijf en je huid blijft zorgen. Welke beautyproducten zijn onmisbaar in de zomer? We zetten er hieronder een paar voor je op een rijtje die absoluut niet in jouw toilettas mogen ontbreken.

Zonnebrandcrème

Het is misschien een open deur, maar blijf zorgen dat je jezelf ten alle tijde goed insmeert. Wie zich met een goede en sterke zonnebrandcrème beschermt tegen de zon is ten eerste een pijnlijke verbranding voor, maar ook allerlei nare vormen van huidkanker. Voor mensen met een gevoelige huid die snel allergisch reageert is een zonnebrandcrème zonder parabenen aan te raden. Zorg ook dat je je lippen beschermt met een lippenbalsem met UV-protect erin.

Goede, hydraterende bodylotion

Extreme temperaturen kunnen een crime zijn voor de huid. Bij veel mensen worden de onderbenen in de zomer extra droog en schilferig en aangezien veel dames in de zomer hun benen ook nog eens vaker scheren dan in de winter, kan de huid daar geïrriteerd raken. Zorg er dus voor dat je je huid goed vet houdt door na het douchen jezelf in te smeren met een fijne bodylotion. Een bodybutter is zelfs nog een betere optie. Dit is een stuk vetter dan lotion en hydrateert dus nog beter.

Extra sterke deodorant

Wanneer het buiten zo warm is kan het zomaar eens gebeuren dat je jezelf erop betrapt dat je niet zo fris ruikt. Investeer voor de zomer daarom in een extra sterke deodorant. Naast de gewone rollers en spuitbussen kun je ook kiezen voor poeder of okselpads, deze beschermen je nog beter tegen nare luchtjes.

Zweetproof make up

In de zomer loopt op sommige dagen het zweet in straaltjes van je voorhoofd naar beneden. Funest voor je make-up! Als jij in de zomer toch graag je foundation wil blijven dragen (aan te raden, want het beschermt je gezicht extra tegen de zon,) zorg dan dat je een goede compact powder en/of fixing spray over je foundationlaag aanbrengt. Zo blijft ook met zweterige temperaturen jouw make-up prima zitten. Met al deze producten in jouw toilettas ga jij een fantastische zomer tegemoet!

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.