/

5 Beste Lesbische Boeken en LGBTQ+ Boeken

Hoe kun je de zomer nou beter doorbrengen dan lekker relaxend met een goed boek? Om je zoektocht naar een leuk boek een beetje makkelijker te maken hebben we 5 LGBTQ+ boeken voor je op een rijtje gezet. Van spannende Young Adult boeken tot een autobiografisch boek en een stomende roman, voor ieder zit er wat tussen.

Spiegel – Cara Delevigne

Supermodel, actrice en nu ook nog auteur, Cara Delevigne zit niet stil. Samen met co-auteur Rowan Coleman schreef ze het boek Spiegel. Het verhaal gaat over de band Mirror Mirror, die bestaat uit Red, Leo, Rose en Naomi. Het boek begint wanneer Naomi teruggevonden wordt nadat ze een aantal weken vermist was. Naomi is zwaargewond en ligt in het ziekenhuis, het is niet duidelijk wat er met haar gebeurt is. Wanneer Red een mysterieuze tattoo ontdekt gaan ze op onderzoek uit. Waar was Naomi al die tijd?

Spiegel van Cara Delevingne

Spiegel is een spannend boek waarin veel belangrijke thema’s aan bod komen. Tussen de regels door speelt het boek met gender en seksualiteit, daarnaast worden belangrijke onderwerpen zoals huiselijk geweld besproken. De zoektocht naar antwoorden houdt het boek non-stop spannend.

54 Minuten – Marieke Nijkamp

54 minuten is nog een spannend boek in het Young Adult genre! Het boek behandelt een helaas ontzettend relevant onderwerp, het gaat namelijk over een school shooting op een school in de Verenigde Staten. Het boek wordt verteld vanuit de oogpunten van 4 jongeren die allemaal een connectie hebben met de schutter. Beetje bij beetje wordt duidelijk waarom de schutter deze wanhoopsdaad uitvoert. Onder deze jongeren zijn ook Autumn en Sylv, twee meiden die (in het geheim) verliefd zijn op elkaar.

54 minuten is een razend spannend boek wat een bijzonder inkijkje geeft in een verschrikkelijke gebeurtenis. Wat dit boek al helemaal bijzonder maakt is dat het geschreven is door de Nederlandse Marieke Nijkamp, maar dat het boek in eerste instantie niet in Nederland werd uitgegeven. Het boek werd onder de titel ‘This is where it ends’ eerst in Amerika uitgebracht en kwam daar op alle bestseller lijsten terecht. Marieke besteed in haar boeken veel aandacht aan diversiteit. Tijd om dit boek ook in Nederland een bestseller te maken!

Ik Vrouw van Jou – Joyce & Scarlet

Nederlands YouTube koppel Joyce en Scarlet hebben een boek uitgebracht! Het boek heeft dezelfde titel als hun YouTube kanaal: Ik Vrouw van Jou. In het boek delen Scarlet en Joyce hun levensverhaal, geen onderwerp blijft onbesproken. Van kinderwens en zoektocht naar een zaaddonor tot coming out en relatietherapie. De persoonlijke verhalen worden afgewisseld door informatie en weetjes over lesbisch zijn.

Het boek is een bijzonder inkijkje in het leven van Scarlet en Joyce met een hoop intieme details. Binnen de hoofdstukken wordt er afwisselend door Joyce en Scarlet geschreven. Het veelvoud aan onderwerpen zorgt er wel voor dat het boek voor alle leeftijden interessant is. Voor stellen met een kinderwens tot meiden die twijfelen over hun geaardheid.

Her Elysium – Emmy Engberts

Dit boek is perfect voor meiden die van gamen houden. Her Elysium draait namelijk om Fleur en Alex, die elkaar ontmoeten in de MMORPG (massively multiplayer online role-playing game) ‘Destruction of Elysium’. De twee voelen gelijk een klik en sluiten perfect bij elkaar aan in het spel, maar ook in het echte leven. Wat Fleur in eerste instantie alleen niet door heeft is dat Alex een meisje is in plaats van een jongen. Durft Alex haar gevoelens voor Fleur te bekennen en zo het verlies van een goede medespeler te riskeren? Je leest het in Her Elysium!

In dit boek duik je in de wereld van een online role-playing game en dat is iets waar je van moet houden. Desondanks is het boek ook goed te volgen voor iemand die geen verstand heeft van gamen, omdat de termen die gebruikt worden duidelijk worden uitgelegd. Het verhaal speelt zich af in Groningen en is geschreven door de Nederlandse Emmy Engberts, maar het boek is wel in het Engels geschreven. Verder is het een vrij luchtig verhaal dat makkelijk te volgen is en lekker weg leest.

French Summer – Lise Gold

French Summer is het ultieme zomerboek om aan de rand van het zwembad te lezen. Het boek speelt zich af in Zuid Frankrijk en volgt het leven van de Amerikaanse Nathalie. Nathalie is pas gescheiden en uitgekocht uit het bedrijf wat ze samen met haar ex runde. Ze besluit de zomer door te brengen in een vakantiehuis in het zonnige Frankrijk. Wanneer ze aankomt in Frankrijk ontmoet ze Lena, de huismeester van de villa waar Nathalie verblijft. De stoere Lena maakt iets los in Nathalie en het duurt niet lang voordat de vonk overslaat. Helaas komt het einde van Nathalie’s verblijf in Frankrijk al snel in zicht. Wordt Lena’s hart opnieuw gebroken? Je leest het in French Summer!

French Summer is geschreven door Lise Gold. Het boek is in het Engels geschreven en is een luchtig verhaal dat lekker makkelijk weg leest. Een simpele romance met niet al te veel diepgang. En dat is precies waar je soms naar op zoek bent wanneer je even wil ontsnappen aan de werkelijkheid. Het verhaal is echter alles behalve saai. Het neemt je mee naar het zonnige Frankrijk en het voelt alsof je even op vakantie bent. En de steamy scenes tussen Lena en Nathalie wil je zeker niet missen.

French Summer Lise Gold

Meer LGBTQ boeken?

Zit het boek voor jou er niet tussen? Of wil je nog meer boeken met LGBTQ thema’s lezen? Neem dan eens een kijkje tussen onze andere boekreviews!

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.