5 manieren om je koffie thuis nog beter te maken

Behoor jij ook tot de 63 procent van de Nederlanders die dagelijks koffie drinkt? Iedereen drinkt zijn koffie op een andere manier. Of je nu je koffie zwart of met melk drinkt, dit zijn vijf manieren om je bakkie troost thuis beter te laten smaken en ook nog eens gezonder te maken:

1. Bulletproof coffee

Bulletproof koffie is koffie met MCT-olie en grasboter. De gezonde vetzuren hierin zouden goed zijn voor je brein, je energiepeil en je gewicht. Het is nog lekker ook, want de boter en olie zijn lekker romig.

In plaats van MCT-olie kun je ook kokosolie gebruiken, want dit bevat ook gezonde MCT-vetzuren.

Je maakt bulletproof koffie door koffie te zetten, dit in de blender te gieten en dan een lepel boter en olie toe te voegen. Even blenden en je gezonde en romige koffie is klaar.

2. Vind je favoriete natuurlijke zoetstof

Drink je je koffie graag met suiker of zoetjes? Kies dan eens voor natuurlijke zoetmiddelen voor in je koffie.

Stevia is de beste optie als je snel wat kilootjes kwijt wilt. Het bevat namelijk bijna geen koolhydraten en calorieën. Het is veel zoeter dan suiker, dus je hebt er slechts weinig van nodig om je koffie een lekkere zoete smaak te geven.

Let op dat je pure stevia aanschaft, want veel merken voegen alsnog suiker toe aan deze zoetstof. Je kunt pure stevia herkennen aan de aanduiding ‘95% steviolglycosiden’.

Kokosbloesemsuiker en palmsuiker zijn andere gezonde zoetstoffen voor in je koffie. Gebruik deze zoetstoffen alleen als je een gezond gewicht hebt en niet hoeft af te vallen.

Kokosbloesemsuiker smaakt een beetje naar bruine suiker en palmsuiker smaakt geroosterd en karamelachtig. Hiermee geef je je koffie dus ook deze lekkere smaakjes mee.

3. Investeer in een melkopschuimer

De lekkerste koffie drink je niet alleen bij de barista in de coffeeshop. Met de juiste tools maak je thuis een heerlijk bakje koffie.

Houd je van melk in je koffie? Schaf dan een melkopschuimer of elektrische melkklopper aan. Hiermee krijg je een heerlijke schuimkraag op je koffie.

Als je een opgeblazen gevoel krijgt van koemelk of er op een andere manier gevoelig voor bent, gebruik dan plantaardige melk. Dat is sowieso zachter voor je darmen.

Denk bij plantaardige melk bijvoorbeeld aan havermelk of amandelmelk. Er is ook hazelnootmelk, cashewmelk en hennepmelk.

De meeste soorten plantaardige melk schuimen prima. Er zijn ook speciale barista varianten die nog beter zouden moeten schuimen.

Sojamelk kun je beter niet te vaak drinken. Dit bevat stoffen die je hormonen kunnen verstoren als je het op regelmatige basis gebruikt.

4. Collageen in je koffie

Voeg een schepje collageen toe aan je koffie om je huid van binnenuit een boost te geven. Collageen is het verstevigende stofje in je huid.

Collageen blijft stabiel bij hoge temperaturen, dus je kunt het prima toevoegen aan je bakkie troost. Het is als poeder verkrijgbaar en je kunt het gemakkelijk door je koffie roeren.

5. Koffie met een gezonde smaakje

Je strooit vast wel eens kaneel of cacao over je cappuccino. Deze gezonde smaakstoffen kunnen je koffie een heerlijke smaak geven. Voeg eens wat meer toe of maak een blend van verschillende smaken.

Denk bij het toevoegen van een gezonde smaak aan je koffie ook vooral aan vanille en kardemom. Met deze specerijen maak je van een gezonde koffie een fantastische smaakervaring.

Je kunt de gezonde smaakmakers toevoegen tijdens het koffie zetten en je kunt ze ook aan je koffie toevoegen als je bakkie troost klaar is. Geniet ervan!

Vraag je je af of koffie drinken goed voor je is? Lees dan dit artikel.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.