5 Badkamertrends van 2024

Wil jij in 2024 een nieuwe badkamer kopen? In het huidige badkamerland ontdek je nieuwe designtrends met een knipoog naar het verleden. Designs van vroeger die opnieuw in de mode zijn, gecombineerd met modern design vormen de basis van veel geliefde badkamertrends. Van minimalisme tot gedurfde kleuren, de badkamertrends van 2024 komen ieders smaak tegemoet.

Natuurlijke materialen met een Japanse look & feel

De zogenaamde Japandi by Nature trend combineert Japanse invloeden met Scandinavisch minimalisme met nadruk op rust en puurheid. Vooral de aardetinten creëren de kenmerkende, rustige sfeer. Natuurlijke materialen zoals hout onderstreept het natuurlijke karakter en op de muren vinden we behalve hout ook gladde stenen en geweven linnen. Enkele opvallende elementen vormen het middelpunt van de ruimte zoals een organische spiegel. In een badkamer die is ingericht volgens de serene Japandi-trend, kom je helemaal tot rust. Minimalisme, schoonheid en functionaliteit gaan hier hand in hand.

Robuuste badkamer met finesse

De badkamertrend die veel harten zal veroveren is de ‘robuuste badkamer met finesse’. Dit badkamerdesign combineert een robuuste uitstraling met verfijnde details. Dit wordt weerspiegeld in grote badkamers. In deze open ruimtes komen robuuste materialen op een sierlijke manier tot hun recht. Een ruime look zorgt ervoor dat je heerlijk in je badjas kunt rommelen in je badkamer. Denk aan tegels met een ruige steenlook en verfijnde, donkerbruine meubels met houtlook. De textuur van het materiaal en de knoesten van het hout creëren een strakke, warme uitstraling. Verfijning zie je in matte keramische wastafels of een glazen badkuip.

Kleurenspektakel met persoonlijke accenten

Anders dan bij de voorgaande badkamerdesigns kom je in deze stijl verschillende kleuren tegen. Ze vormen de hoogtepunten van je badkamer en zijn nauw op elkaar afgestemd of juist samengebracht tot een gedurfde kleurenclash. Aanwezige kleuren zoals felroze, smaragdgroen of avondrood zorgen voor een echt kleurenspektakel.

In het oog springende accenttegels leggen vaak de basis. Gewaagde wastafels in opvallende kleurtinten geven de kamer karakter, terwijl kleurrijke radiatoren voor speelse contrasten zorgen. Kleurrijke accessoires vormen de finishing touch zoals een prominente vaas, neonlampen of decoraties in felle kleuren. Zo creëer je een gedurfde badkamer met lef met persoonlijke accenten en een krachtige smaak.

Slimme technologie

Luister naar mooie achtergrondmuziek of kijk naar een spannende Netflix-serie terwijl je een warm bad neemt. Met de waterdichte geluidssystemen en waterdichte ingebouwde tv's van Sonos speciaal voor in de badkamer wordt dit wel heel makkelijk. Je kunt deze laatste zelfs in je spiegel verborgen laten inbouwen. 

Wil je jouw gezondheid graag in de gaten houden? Een slimme weegschaal biedt de mogelijkheid om behalve je gewicht, ook je body mass index, vetpercentage en hartslag te meten. Zelfs buiten de badkamer is deze informatie toegankelijk via je smartphone, tablet of laptop.

De royalty bathroom

Genereus zijn en genieten van luxe is het idee bij de royalty bathroom. Denk aan marmer op de muren en een imponerende vloer in houtlook. Een rijke toepassing van rosé, goud, glimmende oppervlakken en blinkende verlichting is typerend voor deze trend; een trend die laat zien dat je klasse waardeert. De glorie van de jaren vijftig herken je in de rijke kleuren bordeauxrood, klassiek blauw en warme gele tinten Een royalty bathroom staat voor eigentijdse luxe met een twist van de chique hotelsfeer uit het verleden.

Voor veel vrouwen onder ons is de royalty bathroom waarschijnlijk een droom die werkelijkheid wordt, maar of je nu op zoek bent naar minimalisme of luxe, de trends van 2024 maken veel combinaties mogelijk.