Zo creëer je je eigen persoonlijke spa thuis
/

Zo creëer je je eigen persoonlijke spa thuis

Een moment om voor jezelf te zorgen kan veel doen om het mentale welzijn te verbeteren, en je de kans te geven om aan de stress te ontsnappen. Misschien heb je momenteel niet de mogelijkheid om naar een echte spa te gaan, maar met deze  tips kun je thuis je eigen persoonlijke spa creëren.

Ontspan de geest

De geest ontspannen lijkt misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is belangrijk om de spa-ervaring thuis te beginnen door de geest van alle stress te ontdoen. Dit vergemakkelijkt volledige ontspanning, zodat je optimaal kunt genieten van de spa-ervaring. Zit een half uur, of hoe lang je ook nodig hebt, zonder je telefoon of andere technologie, en ontspan je hele lichaam. Eenvoudige ademhalingsoefeningen kunnen je hierbij helpen. Haal lang, langzaam en diep adem en houd dit een paar seconden vast. Laat vervolgens langzaam de adem los, samen met eventuele spanning in het lichaam. Herhaal dit totdat je je diep kalm en ontspannen voelt.

Geef het haar voeding

Het haar is een gebied dat vaak wordt verwaarloosd. Je kunt voedende haaroliën combineren met een aromatherapeutische hoofdhuidmassage voor zijdezacht haar en diepe ontspanning. Hoofdhuidmassage is een uitstekende manier om de ontspanning te verbeteren, en wanneer je een hoofdhuidmassage combineert met aromatherapie, kunt je de tevens het haar voeden en eventuele hoofdpijn en spanning verlichten. Bergamot is een populaire essentiële olie voor de gezondheid van het haar en voor aromatherapie-hoofdmassage. Deze essentiële olie helpt gekruld haar te verzachten en te temmen, waardoor het zijdezacht wordt. Of was je haar met kerastase curl manifesto of een andere luxe shampoo om jezelf echt te verwennen. Masseer je hoofd met het schuimende shampoo, en geniet van de ontspannende sensatie.

Verzorg de huid

Je kunt jezelf verwennen met een aromatherapiemassage. Aromatherapiemassage is een van de meest populaire behandelingen in een spa, en combineert de kracht van essentiële oliën met massagetherapie, wat gunstig is voor zowel lichaam als geest. Tijdens een aromatherapiemassage worden geurige etherische oliën op de huid aangebracht, met bijvoorbeeld jojoba, zoete amandel of druivenpitolie. Elke essentiële olie heeft zijn eigen therapeutische eigenschappen, samen met een hele reeks voordelen. Combineer de aromatherapiemassage met ontspannende essentiële oliën zoals lavendel of bergamot voor de ultieme ontspanning. Omdat de reukzin en het emotionele leven nauw met elkaar verbonden zijn, kunnen deze oliën het mentale welzijn beïnvloeden. Na afloop van de massage kun je een heerlijke bodylotion van Beautyplaza gebruiken om je lichaam nog extra mee te verwennen.

Laat je handdoeken heerlijk geuren

Er is niets beters dan jezelf in een zachte handdoek te wikkelen als je uit je ontspannende bad stapt en je helemaal zen voelt. Je kunt deze ervaring nog fijner maken door je handdoeken luxe te laten ruiken. Voeg eenvoudig een paar druppels van je favoriete essentiële oliën toe aan een schone spuitfles en vul deze met water. Spray vervolgens de handdoeken in met de spray, en het voelt in een handomdraai alsof je huis echt een spa is. Ook kun je de spray gebruiken om badjassen en beddengoed op te frissen voor de ultieme spabehandeling thuis.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.