Wat is een traangoot filler behandeling?

Heb je te maken met wallen en donkere kringen onder de ogen? Dan lijk je vaak vermoeid. Dat is geen aantrekkelijke look. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met stress, of met slechte nachtrust. Het is echter bij sommige mensen ook zo dat dit van nature in het gezicht zit. Een traangoot filler behandeling is dan van grote waarde. Dit is echter niet zomaar even gedaan. Op deze plek leer je wat erbij komt kijken.

Wat is een traangoot?

Een traangoot is een geul onder het oog dat van de binnenste ooghoek naar de wang loopt. Je kent ze misschien ook wel onder de naam wallen. Dit klinkt misschien niet goed, maar is juist heel normaal. Zeker wanneer je ouder wordt en het gezicht volume verliest kan je wallen gaan zien. Het geultje wordt dieper en je zal meer schaduw zien, waardoor je donkere kringen krijgt. Er zijn mensen die hier van nature last van hebben. Dit heeft een genetische oorzaak. Dit heeft dus ook niets met vermoeidheid te maken.

Wat is de waarde van traangoot fillers?

Wanneer je blijvend last hebt van wallen of donkere kringen, dan moet je daar iets aan doen. Vraag een consult aan bij Betan Clinics om daar een goed beeld van te krijgen. In het begin gebruik je misschien crèmes en maskers. Al snel zal je merken dat dit niet goed werk. Dan kan een traangoot filler de oplossing bieden. Dit kan wanneer je van nature ingevallen traangoten hebt, of je huid is dunner geworden nu je ouder bent. Dan is de filler de manier om het volume te herstellen en weer fris te ogen. Dit gebeurt dan ook nog eens met een lichaamseigen stof. Dat is natuurlijk ook nog eens een belangrijk voordeel.

Hoe werkt de behandeling?

Het is met de behandeling mogelijk om de traangootjes op te vullen. Zo wordt de diepte minder goed zichtbaar. Daardoor worden wallen en donkere kringen ook minder zichtbaar. Dat betekent dus dat je weer volume onder het oog krijgt op deze manier. Dit leidt tot minder schaduw en helpt de donkere kringen wegnemen.  Er wordt dan vaak een filler van hyaluronzuur gebruikt. Dit is een lichaamseigen stof die elastine en collageen helpt aanmaken. Zo wordt de huid elastisch en goed gehydrateerd. Hyaluronzuur hout per gram zes liter water vast.

De voordelen van deze fillers

Het is met het zuur zo dat de huid van voldoende vocht wordt voorzien. Je zorgt voor een optimale hydratatie, zonder dat je teveel vocht in de ogen krijgt. Er zijn verschillende soorten fillers op de markt. Daarom is het ook altijd slim om een consult aan te vragen. Zo weet je wat het best voor jou is. Wanneer je ouder wordt, dan wordt het voor het lichaam lastiger om hyaluronzuur te produceren. Daardoor maak je ook minder collageen en elastine aan. Door de behandeling te doen, kan je wallen en donkere kringen tijdelijk terugdringen. Bovendien is het een stof die jouw lichaam herkent, waardoor het minder risico met zich meebrengt.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.