Dit zijn de haarimplantaten trends 2022

Wie mooi voor de dag wil komen, heeft soms wat hulp nodig. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om er in ieder geval voor te zorgen dat je haar goed zit. Wat kunnen we dit jaar verwachten op het gebied van haarimplantaten en haartransplantatie? We hebben het uitgezocht en een paar ontwikkelingen op een rijtje gezet.

Cosmetische ingreep

Om te beginnen is de trend van haarimplantaten natuurlijk niet helemaal nieuw. Eerlijk is eerlijk. Het is al jaren mogelijk om haartransplantaties te ondergaan. Ooit begon het als cosmetische ingreep voor kalende mannen die hun terugtrekkende haarlijn wilden terugdraaien. Inmiddels wordt het veel breder ingezet en zijn er verschillende methoden ontwikkeld die het haar kunnen verplaatsen. Omdat ook veel vrouwen te maken krijgen met haaruitval, worden haarimplantaten steeds vaker toegepast bij vrouwen. In alle gevallen geldt, laat je goed informeren over de mogelijkheden en zorg dat je voor de behandeling terecht kunt bij een goede haarkliniek.

Wat is een haarimplantaat

Laten we eerst eens bekijken wat het is. We hanteren de volgende definitie; een haarimplantaat is een haarwortel waaruit 1 à 4 haren groeien. Dit wordt ook wel een graft genoemd. Wanneer je een haartransplantatie ondergaat, wordt zo’n graft verplaatst van een plek waar je voldoende hebt, naar een plek waar je meer haar wilt hebben. Vaak is dat op de kruin of bij de inhammen op het voorhoofd. Een haartransplantatie wordt vaker bij mannen dan bij vrouwen uitgevoegd. Dat komt omdat veel mannen last hebben van een overschot van het hormoon dihydrotestosteron (DHT). Dit zorgt erfelijke kaalheid. Bij vrouwen is een ziekte vaker de oorzaak van haarproblemen. De laatste jaren zien we wel dat meer vrouwen kiezen voor een haartransplantatie.

Verschillende technieken voor haartransplantaties

Alle technieken die tegenwoordig gebruikt worden, zijn erop gericht om een zo mooi mogelijk en langdurig resultaat te krijgen. Van een goed uitgevoerde transplantatie zul je weinig meer zien. Dat is een groot pluspunt voor veel mensen, want hoewel het aantal behandelingen elk jaar stijgt, heerst er bij sommige mensen toch nog een taboe op het ondergaan van een transplantatie.

Er zijn twee bekende technieken, de FUE en de FUT. Bij een Follicular Unit Extraction (FUE) behandeling worden de haren individueel met een holle naald eruit gehaald en overgezet. Bij de FUT behandeling wordt een reepje hoofdhuid afgesneden, onder de microscoop uit elkaar gehaald en dan overgezet. Bij deze tweede behandeling ontstaat een litteken op het hoofd. Daarom wordt er tegenwoordig zoveel mogelijk gekozen voor de de FUE behandeling. De technieken zijn zelfs zover dat het oogsten van de haarzakjes door een robotarm kan gebeuren. Dat gaat helemaal geautomatiseerd en is enorm nauwkeurig en snel. Zo’n behandeling wordt uitgevoerd in één dag.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.