Je eigen geld beleggen: waar en hoe te beginnen

Als je dit artikel leest, dan is de kans groot dat je de afgelopen tijd een bepaalde hoeveelheid geld bij elkaar gespaard hebt. Lekker bezig! Je hebt inmiddels vast wel gemerkt dat de rente op je spaarrekening niet bijzonder hoog is. Je geld aan het werk zetten, dat lukt dus niet zo goed op een traditionele spaarrekening. Veel mensen zetten daarom de stap om te starten met beleggen. Historisch gezien levert dit namelijk meer op dan een spaarrekening. Maar hoe begin je hiermee? In dit artikel leggen we het je uit.

Laat je goed informeren

Voordat je je eerste stappen zet in de wereld van beleggen, is het van groot belang dat je jezelf goed informeert. Er zijn talloze boeken, online cursussen en informatieve websites die je kunnen helpen begrijpen hoe de beurs werkt. YouTube staat bijvoorbeeld vol met video’s van beleggers die praktische tips delen. Zorg ervoor dat je een goede basiskennis hebt, zodat je zelfverzekerd keuzes kunt maken.

Bepaal of jij geschikt bent voor beleggen

Beleggen is niet voor iedereen weggelegd en dat is helemaal oké. Als je het idee van mogelijke verliezen moeilijk kunt verdragen, dan is het wellicht verstandiger om een andere route te overwegen. Je wilt namelijk geen slapeloze nachten doorbrengen krijgen van de schommelingen op de beurs. Als je jezelf herkent in dit beeld, overweeg dan om een vermogensbeheerder in te schakelen.

Kies een goede vermogensbeheerder

Als de gedachte aan het zelf beheren van je portefeuille je niet bevalt, dan is het tijd om een goede vermogensbeheerder te vinden. Een tip: check MeDirect.nl eens. Deze online vermogensbeheerder heeft een goede reputatie en accepteert klanten al vanaf een belegbaar vermogen van 2000 euro. Ze nemen je al het werk uit handen en passen je beleggingen aan op basis van de marktomstandigheden en jouw persoonlijke risicoprofiel.

Wees geduldig

Online beleggen is zeker geen snelweg naar rijkdom. Om een flink vermogen op te bouwen, zul je nog steeds salarisverhogingen na moeten jagen en goed moeten sparen. Ook is het bij beleggen belangrijk om geduldig te zijn en niet bij de eerste de beste koersschommeling in paniek te raken. De markt heeft ups en downs, en dat is volkomen normaal. Houd je langetermijndoelen in gedachten en vermijd impulsieve beslissingen. Dat is waarom MeDirect.nl je beleggingen aanpast op basis van de marktontwikkelingen. Dat geeft gemoedsrust, zelfs in volatiele tijden.

Blijf jezelf informeren, wees eerlijk over je eigen risicotolerantie, maak weloverwogen keuzes en onthoud dat beleggen een marathon is, geen sprint. Veel succes!

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.