Welke gereedschappen zijn handig om in huis te hebben?

Zo nu en dan zal je vast wel wat moeten repareren of misschien wil je een schilderijtje ophangen. Dan moet je dus wel de juiste gereedschappen in huis hebben. In dit artikel vind je verschillende gereedschappen die ieder huishouden moet hebben. 

Misschien heb jij nog nooit een spijker in de muur geslagen of zelfs nog nooit een zaag in handen gehad. Toch is het fijn als je zelfvoorzienend kan zijn en soms zelf wat kan repareren. We hebben het dan niet over het maken van een complete badkamer, maar een stoelpoot die kapot is of een plankje dat opgehangen moet worden. We hebben een lijstje gemaakt met zowel elektrische als handgereedschappen die je graag in huis wil hebben. 

Iedereen zou eigenlijk een schroefboormachine in huis moeten hebben. Voor veel klussen is een schroefboormachine de tool die je nodig hebt. Bij Mastertools verkopen ze elektrische en handgereedschappen in alle soorten en maten. Mocht je niet weten welke bij jou klus past dan kan je daar altijd informeren. 

Basis handgereedschappen voor in huis 

Wist je dat je handige koffers hebt waar allemaal verschillende gereedschapstools in zitten die ieder huishouden nodig heeft. Zo ben je in één keer klaar. Deze gereedschappen moeten daar in ieder geval inzitten:

1. Een hamer

De goede hamer mag natuurlijk niet ontbreken. Zo zullen er veel momenten zijn waarop jij even een spijkertje in de muur moet slaan of dat er iets is los gaan zitten wat even een goede klap nodig heeft. 

2. Waterpas

Wanneer jij jouw huis gaat stijlen, wil je niet dat alles schots en scheef komt te liggen. Om dit te voorkomen heb je een waterpas nodig. Wanneer de belletjes recht tussen de lijntjes balanceren weet je dat het recht is. 

3. Schroevendraaiers

Een boormachine is handig, omdat je dan zelf schroeven ergens in kan draaien, maar in sommige gevallen kan je ook aan de slag met een handschroevendraaier. Deze heb je in verschillende soorten en maten, dus let op dat je wel de goede in huis haalt. Of koop een complete set, zodat je zeker weet dat je meerdere opties hebt.

4. Een meetlint

Iets wat je echt niet mag missen is een meetlint. Zo zijn er genoeg momenten dat je even iets moet opmeten. Om bijvoorbeeld te weten of de bank wel past of dat je de juiste televisie koopt. Koop er gelijk één van 5 meter. Dan weet je dat je altijd goed zit. 

Meer weten over hoe je jouw gereedschap kunt opbergen? Je leest het hier!