/

Wanneer neem je een ooglidcorrectie of neuscorrectie?

Het kiezen voor een cosmetische ingreep, zoals een ooglidcorrectie of neuscorrectie, is een belangrijke beslissing die vaak voortkomt uit om je mooier te maken of uit functionele overwegingen. Deze ingrepen kunnen niet alleen het uiterlijk verbeteren maar ook bijdragen aan het oplossen van gezondheidsgerelateerde problemen, zoals belemmerd zicht of ademhalingsmoeilijkheden.

Bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie, ook wel blepharoplastiek genoemd, is gericht op het verwijderen van overtollige huid, vet, en soms spierweefsel van het bovenooglid. Deze ooglidcorrectie wordt vaak toegepast bij patiënten die last hebben van hangende oogleden die niet alleen een vermoeide of verouderde uitstraling geven, maar ook het zicht kunnen belemmeren. Dit laatste kan dagelijkse activiteiten zoals lezen, autorijden en werken op een computer bemoeilijken. Wanneer het gezichtsveld significant wordt beperkt door overhangende huid, kan een bovenooglidcorrectie dus zowel om esthetische als functionele redenen worden overwogen.

Onderooglidcorrectie

De onderooglidcorrectie richt zich op het corrigeren van wallen onder de ogen, die ontstaan door het verzakken van vetweefsel of het verschijnen van overtollige huid. Deze ingreep kan helpen om een frissere en jeugdigere uitstraling te creëren. Het is met name geschikt voor individuen die last hebben van donkere kringen of een ‘opgeblazen’ uiterlijk onder de ogen dat niet met andere behandelingen kan worden verbeterd. De onderooglidcorrectie kan ook helpen bij het verbeteren van fijne lijntjes en rimpels rond de ogen.

Combinatie van boven- en onderooglidcorrectie

Een gecombineerde correctie van zowel de boven- als onderoogleden kan worden ingezet wanneer een patiënt zowel boven als onder de ogen significante verouderingskenmerken vertoont die hun blik vermoeid of ouder doen lijken. Deze uitgebreide aanpak zorgt voor een verjonging van het gehele ooggebied.

Neuscorrecties

Een neuscorrectie, of rhinoplastiek, is een chirurgische procedure die wordt uitgevoerd om de vorm van de neus te veranderen. Dit kan zijn om je gezicht mooier te maken en om de neus beter in harmonie met de rest van het gezicht te brengen, of om functionele problemen aan te pakken, zoals ademhalingsmoeilijkheden.

Een neuscorrectie wordt ook overwogen wanneer iemand ontevreden is over de grootte, vorm of contouren van de neus. Dit kan betrekking hebben op de neusbrug, de tip van de neus, of de neusgaten. Deze neuscorrectie streeft naar een resultaat dat niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook natuurlijk overkomt en in balans is met de andere gelaatstrekken.

Functionele neuscorrectie

Een functionele neuscorrectie wordt uitgevoerd om problemen zoals een verstoorde neusademhaling aan te pakken. Dit kan het gevolg zijn van structurele afwijkingen zoals een scheef neustussenschot (septumdeviatie) of vergrote neusschelpen. Dergelijke correcties kunnen een aanzienlijke verbetering bieden in de kwaliteit van leven door het vergemakkelijken van de ademhaling, het verminderen van snurken, en het verbeteren van de slaapkwaliteit.

Het kiezen voor een ooglid- of neuscorrectie is een persoonlijke beslissing die zorgvuldig moet worden overwogen. Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en een gekwalificeerde plastisch chirurg te raadplegen die ervaring heeft met deze specifieke procedures. Een goed uitgevoerde correctie kan niet alleen het uiterlijk verbeteren maar ook bijdragen aan het oplossen van functionele problemen, wat een positieve invloed kan hebben op zowel het zelfbeeld als de algehele levenskwaliteit.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.