Gordijnen in allerlei soorten en maten

Als je op zoek bent naar gordijnen, dan is het verstandig om na te gaan wat je wensen zijn. Daarbij zijn er een paar dingen waar je aan kunt denken. Neem daarom even de tijd om je er in te verdiepen en dan kun je echt kijken wat het beste bij je past. Je hebt alle tijd, maar het is ook goed dat je alles weet qua kleuren, afmetingen, merken, prijzen, het ophangen zelf en ga zo maar door.  

Waar let je op bij gordijnen kopen? 

Je wil nieuwe gordijnen maar er zijn heel wat dingen waar je op moet letten, daarom helpen we je even op weg:  

  • Stoffen, je hebt allerlei soorten gordijnen (bijvoorbeeld gordijnen verduisterend), denk er daarbij goed aan welke stoffen je aanspreken. Licht of juist donker? Zacht materiaal of wat grover? Alles kan, daarom is het goed om ook eens te kunnen voelen wat een stof met je doet.  
  • Kleuren, heb jij een donkere woning en wil je juist wat meer licht, dan kan dat met gordijnen worden gerealiseerd want je hebt ook lichte varianten. Maar je kunt ook juist wat meer kleur willen omdat je alles wat eentonig vindt. De voorkeur kan dan uitgaan naar gekleurde gordijnen.  
  • Afmetingen, bekijk goed waar de gordijnen komen te hangen en wil je dan een raam bedekking of ook een beetje er onder of er naast? Daar moet je het wel over eens zijn als je de afmetingen doorgeeft. 
  • Plaatsing van de gordijnen, waar komen ze? Hoe worden ze vastgemaakt? Zomaar een paar dingen waar je wel over na moet denken voordat je ze gaat bestellen. 
  • Merken, je hebt allerlei aanbieders heb je een bepaalde voorkeur? Kijk daar dan eens naar en bekijk dan ook andere merken wat eventueel alternatieven kunnen zijn. 
  • Prijzen, heb je een budget waar je je aan moet houden of wat wil je maximaal uitgeven aan de gordijnen? Goed om ook daar naar te kijken zodat je wat gerichter kunt zoeken. 
  • Offerte, deze kun je altijd aanvragen zodat je weet waar je aan toe bent als je gordijnen kiest.  

Gordijnen is maatwerk  

Je wil bepaalde gordijnen bijv. in de woonkamer of op de slaapkamer. Je hebt niet altijd de standaard afmetingen je wil misschien wat langer of wat korter, dit is mogelijk. Gordijnen leveren is namelijk maatwerk en daarom kun je daar hier ook voor kiezen. Je kan altijd vragen aan een webshop of ze je willen helpen met bijvoorbeeld het opmeten van de gordijnen.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.