Ontdek hier 3x koolhydraatarme recepten

Wil je graag koolhydraatarm eten maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Het vinden van een goed koolhydraatarm recept is niet zo moeilijk: overal waar je online kijkt zijn verrassende recepten te vinden. Wil je er zeker van zijn dat je een goed recept vindt dat niet alleen koolhydraatarm is maar ook lekker? Hier vind je een overzicht van 3 heerlijke recepten waarmee afvallen nog makkelijker wordt!

1: Gevulde Portobello met Zalm

Afvallen met koolhydraatarme recepten? Dat is heel goed mogelijk, onder andere met de gevulde portobello met zalm. Voor dit recept heb je alleen portobello nodig, zalmsnippers, mozzarella, tomaat en wat kruiden zoals basilicum en knoflookpoeder. Verdeel olijfolie over de portobello’s en gril ze 2 minuten in de oven. Verdeel de kruiden, de mozzarella in plakjes, de tomaat en de zalm over de portobello’s. Gril ze nog een aantal minuten totdat de mozzarella gesmolten is. Serveer daarna direct.

2: Pompoen Broccoli Soep

Zin in een lekkere soep? In deze Pompoen Broccoli soep zit slechts 28 gram koolhydraten. Je begint met het snijden van de broccoli, pompoen, uit en gember. De ui bak je een aantal minuten aan op middelhoog vuur. Vervolgens voeg je de gember en specerijen toe (kurkuma, kerriepoeder, komijnzaad en knoflookpoeder). Daarna voeg je de pompoen en broccoli toe. Voeg groentebouillon toe en laat het 15 tot 20 minuten pruttelen. Pureer dan met de staafmixer en serveer de soep!

3: Witlof uit de oven

Gevulde witlof uit de oven bevat maar 4 gram koolhydraten en is hiermee ideaal voor jouw dieet. Verwarm de oven op 200 graden en kook de witlof in 10 minuten gaar. Terwijl de stronk uitlekt in een vergiet maak je een mengsel van roomkaas, Italiaanse kruiden en peper. Snijd de witlof doormidden en smeer hier het roomkaasmengsel in. Wikkel vervolgens de plak ham rondom de witlof en plaats de witlof in een ovenschaal en strooi er kaas overheen. Laat 15 tot 20 minuten in de oven en serveer het dan.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.