5 frisse witte wijnen om in de zomer te drinken

Waar we normaal prima die dikke, rode krachtpatser van een wijn kunnen drinken, is dat toch geen wijn voor in het zomerse zonnetje. Dan willen we een frisse wijn om lekker bij weg te dromen terwijl we die nodige vitamine D in ons opnemen. Wijn bestellen voor die zomerse borrel doe je dus de volgende keer met deze tips in het achterhoofd.

Pinot Grigio

Eén van de meest toegankelijke wijnen, is toch vaak een wijn van de druif Pinot Grigio. Deze druif staat in Frankrijk overigens beter bekend als Pinot Gris. Toch is de Pinot Grigio uit Italië vaak wat lichter en frisser dan de Franse versie. Echt een borrelwijn die zo toegankelijk is dat bijna iedereen wel een glas Pinot Grigio drinkt als de fles op tafel staat.

Sauvignon Blanc

Wie houdt van een wijn met verfrissende zuren, die moet deze zomer gaan voor een Sauvignon Blanc. De wijn staat bol van citrus en appel, met vaak een mooi mineraal karakter. Heerlijk voor gewoon zo, maar een Sauvignon Blanc past ook erg goed bij een salade, asperges of een plankje met geitenkaas.

Verdejo

In Spanje zijn veel heerlijke zomerse, en ook vooral betaalbare, wijnen te vinden. Neem Verdejo wijn. Dat is een witte wijn die vooral in de streek Rueda wordt geproduceerd. Het is een fruitige witte wijnen met vaak wat kruidigheid en soms een bittertje. Erg lekker voor een borrel onder de zomerse zon of bij het diner. Door de kruidigheid is de wijn goed te combineren met een lekkere zomerse salade.

Rosé

In de zomer trekken we massaal de flessen rosé open. Het staat ook gelijk zo zomers in je glas. Rosé komt in verschillende kleuren, maar het populairst blijft toch de lichte, bleekroze kleur die zo bekend is uit de Franse Provence. Al zijn er veel gebieden die deze kleur nu ook veel produceren. De kleur zegt overigens niets over hoe zoet de rosé is. Een donkere rosé kan ook heel droog zijn. De kleur heeft puur te maken met de kleurintensiteit van de druivenschillen en hoe lang ze hebben mee geweekt met het sap.  

Prosecco

Drink Prosecco in de zomer gewoon solo in een glas, of pimp je Prosecco. Maak er een feestje van door er bijvoorbeeld stukjes fruit in te doen. Kies voor aardbeien, frambozen of blauwe bessen. Dat staat gelijk lekker feestelijk. Je kunt Prosecco ook heel goed combineren met sinaasappelsap.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.