Welk model broek past bij mijn figuur?

Welk model broek past bij mijn figuur?

Een damesbroek met de juiste fit

Een loose fit, een straight fit, een flared broek. Als je shopt naar damesbroeken of jeans vliegen de Engelse termen je om de oren. Vaak heb je al een model dat bevalt, maar het is ook leuk om te variëren. We vertellen hier meer over de diverse fits (pasvormen) die er zijn voor vrouwen.

Welke pasvorm staat je beter?

Het is van belang dat een broek niet knelt, maar ook niet te ruim zit. Daarnaast speelt ook de kleur een rol. Ben je stevig, dan kleedt een donkere kleur meer af. Dit zijn onze tips:

Slanke vrouwen

Een slanke, niet al te lange vrouw ziet er goed uit in een skinny broek met een strak model. Ook een slim fit-broek (met een slanke pasvorm) flatteert je lichaam. Ben je juist wat langer? Dan staat naast deze modellen ook de loose fit – een pasvorm die losser zit bij kruis en heupen – je goed.

Een bredere taille met slanke benen en billen

Het is een goed idee om een broek te kiezen die goed zit in de taille, maar die niet te wijd om je billen en bovenbenen zit. Een slim fit biedt deze voordelen, omdat dit model past bij een brede taille, maar verder mooi aansluit en smal valt. Ga voor een super slim fit als je nog meer ruimte nodig hebt voor je taille en een smalle pasvorm voor je bovenbenen.

Klein buikje

Welke vrouw heeft nu geen buikje? Gelukkig kan je je buik met de juiste broek veel minder zichtbaar maken. Broeken met een hoge taille, zoals broeken van Para Mi, of modellen gemaakt van stretchstof, vormen namelijk een goede oplossing.

Kleine vrouwen

Ga voor zevenachtste-modellen, die korter vallen. Ook profiteer je van een flatterend effect met een broek met wat wijder uitlopende pijpen, omdat je hiermee langer lijkt. Broeken die goed aansluiten en niet te wijd zitten bij je benen staan over het algemeen beter. Ook donkere kleuren wekken de indruk dat je benen langer zijn.

Brede heupen en ronde billen

Modellen die goed bij je passen zijn de straight fit-broek en de boyfriendjeans. Deze broeken vallen ruimer bij de bovenbenen, heupen en billen en hebben een rechte pijp.

Elegante oplossing voor de taille

De broeken van Para Mi zijn er met diverse vrouwelijke pasvormen. Heel handig zijn de modellen met een strikceintuur, zodat je de broek aanpast aan je taillemaat. Voor broeken met een elastische tailleband kan je terecht bij de damesbroeken van Gardeur.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.