Wandelen in de regen? Hier moet je aan denken

Misschien blijf je liever binnen als het buiten koud en nat is. Toch kunnen we in Nederland nooit voorspellen wat het weer doet. Er zijn soms dagen dat het constant blijft regenen. Je kunt dan toch niet dagen achtereen binnen blijven zitten? Welnee! Uiteindelijk bestaat er geen slecht wandelweer. Wel een slechte uitrusting. Wanneer je echt graag meer wilt bewegen of vaker een frisse neus wilt halen, dan mag het weer je nooit stoppen.

Dat hoeft ook helemaal niet. Wie gaat wandelen in de regen, kan zich namelijk op heel veel verschillende manieren beschermen tegen de kou en natheid. Benieuwd hoe je dit aanpakt? Laat je dan inspireren door de volgende tips.

Trek de regenlaarzen uit de kast

Ben je iemand die regelmatig lange wandeltochten maakt? De kinderen dagelijks te voet naar school brengt? Of een hond uit moet laten? Dan mogen kwalitatieve regenlaarzen in een land als de onze zeker niet ontbreken. Met Aigle regenlaarzen beschik je altijd over droge voeten en benen. De laarzen vallen lekker hoog, waardoor je benen en voeten warm en droog blijven. Door het kwalitatieve materiaalgebruik geniet je tevens van een zeer lange levensduur. Hoog tijd om die laarzen dus uit de kast te pakken en op pad te gaan.

Kwalitatieve regenjas

Een kwalitatieve regenjas hoort winddicht, ademend en waterdicht te zijn. Dat klinkt heel logisch. Toch zien we dat bij veel goedkopere regenjassen dit niet het geval is. Dat levert al snel problemen op. Wie veel wandelt, doet er dan ook goed aan om echt eens te investeren in goede regenkleding. Waaronder een kwalitatieve regenjas.

Je kunt ook voor een geheel regenpak kiezen. Deze bestaat niet alleen uit een jas, maar ook uit een broek. Het fijne hiervan is dat zo je hele lichaam droog blijft. Hierdoor word je ook minder snel koud en hou je het wandelen veel langer vol. Wel is het belangrijk dat het regenpak voldoende ventileert. Anders kan deze al snel plakkerig aan gaan voelen. Zeker wanneer het een warmere natte dag is.

Lichtgewicht paraplu

Het weer in Nederland is erg onvoorspelbaar. Zo kan je met prima weer vertrekken en binnen een uur in enorme stortbui terechtkomen. Een paraplu kan dan echt een uitkomst zijn. Zeker wanneer je een lichtgewicht parapluutje standaard in je rugzak mee kunt nemen. Dit is natuurlijk geen oplossing op een dag dat het alleen maar regent en hard waait, maar wel voor die korte stortbui of een miezerbuitje waar je niet op berekend was.

Houd er wel rekening mee dat een paraplu soms niet altijd even veilig is. Bijvoorbeeld wanneer je je niet vast kunt houden op een weg vol hindernissen. Een paraplu is dan ook zeker niet voor iedere locatie even handig. Wanneer het bovendien een heel krap wandelpad is, kan een paraplu ook hinderlijk zijn voor je medewandelaars. Goed om ook daar rekening mee te houden.  

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.