Heb jij je garderobe voor komende herfst al op orde?

We werden anno 2023 getrakteerd op een aangename nazomer. Wellicht als goedmakertje voor de toch wat teleurstellend verlopen zomer.  Maar half oktober is Moeder Natuur onverbiddelijk. De herfst doet zijn intrede. Het wordt weer tijd voor de winterjas voor dames, voor warme truien en voor lekkere vesten. Het kan zijn dat je in je kast nog genoeg hebt hangen dat nog een seizoen mee kan. Niet iedereen volgt de mode op de voet. En dat hoeft ook niet natuurlijk. Als jij je liever bij de gevestigde basics houdt dan is daar niets mis mee. Maar die basics kun je natuurlijk wel heel mooi combineren met een paar nieuwe items.

Kleuren die het altijd goed doen

Voor de herfst en winter zijn er kleuren waar je altijd mee scoort. Zwart uiteraard, maar ook donkerblauw, aardetinten en bordeaux doen het altijd goed. Groen is een kleur die steeds meer wordt gedragen, zowel door dames als heren. Zelfs een groene smoking kan prima. De meer opvallende items zijn uiteraard voor degenen die graag willen shinen. En bij uitstek ook geschikt voor een avondje uit of een bijzondere gelegenheid. Voor de casual look voldoet de nette jeans nog altijd prima, evenals een mooie rok met een hippe panty, want ook die is weer helemaal hip dit najaar. Koop een panty altijd minstens twee maten groter dan je normale maat, dan loop je niet het risico dat hij niet comfortabel zit.

Online shoppen voor de nieuwste mode

Als je al moe wordt bij de gedachte aan eindeloos winkel in en winkel uit slenteren op zaterdagmiddag om nieuwe items voor je kledingkast te scoren, dan is er goed nieuws. Je kunt ook prima online winkelen voor de leukste kleding. En dan bedoelen we niet bij een megabedrijf uit China dat steevast kleding levert die bij het uitpakken al minstens 3 maten te klein is en waarvan de kwaliteit nog meer te wensen overlaat dan waar je al voor vreesde. Dan bedoelen we shoppen bij een leuke en hippe webwinkel zoals Getdrezzed. Hier vind je de leukste kleding voor vrouwen die er graag vlot en hip uit willen zien en daar niet de hoofdprijs voor willen betalen.

Vintage is hot

Ook voor kleding geldt dat duurzaamheid belangrijker wordt. Kleding die je niet meer past of waar je op bent uitgekeken kun je vandaag de dag op diverse plaatsen inleveren. Kringloopwinkels, Geefwinkels en andere punten worden druk bezocht door mensen op zoek naar een leuke aanvulling voor hun kledingkast. Zelfs BN’ers gaan er tegenwoordig prat op dat ze, ook op tv, tweedehands kleding dragen. Soms heeft de oorspronkelijke koper een kledingstuk maar 1 of een paar keer gedragen, om wat voor reden dan ook. Deze kleding doet nauwelijks onder voor nieuw. En je bent uiteraard een stuk goedkoper uit. Als het je niet om de koopjes te doen is dan kun je een statement maken dat duurzaamheid voor jou belangrijk is.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.