a bicycle on the sidewalk
Photo by Márton Novák on Pexels.com

Elektrische damesfiets/fiets elektrisch

Je ziet steeds meer elektrische fietsen in het straatbeeld. Logisch, want als je gebruik maakt van een elektrische fiets, dan ervaar je behoorlijk wat voordelen. Je kunt hier alles lezen over de elektrische damesfiets en met name over de vele voordelen van de fiets elektrisch. Doe er vervolgens jouw voordeel mee. 

Lees hier over de voordelen van het gebruik van de elektrische fiets

Iedereen weet ondertussen dat het gebruik van een elektrische fiets de nodige voordelen biedt. Zo fiets je bijvoorbeeld gemakkelijker en sneller. Dat heeft alles te maken met de elektrische trapondersteuning waarvan je gebruik kunt maken. Je moet dus wel zelf meetrappen, maar bent met een elektrische fiets altijd veel sneller op de plek van bestemming. Bovendien fietst het een stuk prettiger.

Je krijgt zo toch wel jouw dagelijkse beweging

Kies je voor een elektrische damesfiets, dan krijg je wel degelijk voldoende beweging en verbruik je dus ook zeker de nodige calorieën. Bovendien pak je sneller de elektrische fiets als je die eenmaal aangeschaft hebt. Met de elektrische fiets kun je overigens een snelheid halen van 25 kilometer per uur. Daardoor is het dus echt een concurrent geworden van de scooter en in sommige gevallen zelfs van de auto. Gaat 25 kilometer je nog niet snel genoeg? Dan zou je ook nog kunnen kiezen voor een speed bike. Je kunt dan een snelheid van wel 45 kilometer per uur bereiken. Houd er dan wel rekening mee dat je verplicht een helm moet dragen en dat jouw fiets een eigen kenteken plaatje heeft. Je fiets met een speed bike dan ook op de rijbaan, tussen de auto’s dus.

Je parkeert de fiets gewoon voor de deur

Ga je er met de elektrische fiets op uit, dan kom je niet vermoeid of bezweet op je werk of op school aan. Bovendien is parkeren nooit een probleem. Ga je met de auto, dan is het altijd zoeken naar een (dure) parkeerplaats. Met een elektrische fiets heb je dat niet. Die parkeer je gewoon voor de deur of waar je maar wilt.  Wat zeker ook een voordeel is van elektrische fietsen is wel dat ze milieuvriendelijk zijn. Er is geen sprake van CO2 uitstoot en bovendien veroorzaak je geen geluidsoverlast. En daar zal de buurt ook echt blij mee zijn. 

Lage onderhoudskosten en dus goed voor de portemonnee

Hoewel een elektrische fiets nog steeds wel duur in aanschaf is, zijn de onderhoudskosten laag. Bovendien hoef je dus geen benzine aan te schaffen en krijg je ook niet te maken met wegenbelasting. Daardoor is de aanschaf van een e-bike dus ook beter voor de portemonnee. Dat ondertussen een op de drie fietsen een elektrische fiets is, spreekt eigenlijk al boekdelen. Bovendien heb je als het om de e-bike gaat ondertussen heel erg veel te kiezen. Ook de aanschafprijs is met de jaren wel wat naar beneden gegaan. Zo heb je tegenwoordig al een e-bike voor een bedrag van rond de duizend euro. Ze zijn er natuurlijk ook veel duurder; die keuze is echter helemaal aan jou. 

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.