woman wearing black sport
Photo by wendel moretti on Pexels.com

Dit zijn de sneakertrends voor vrouwen deze herfst

Ben je als vrouw zijnde op zoek naar nieuwe sneakers? Het advies is om altijd de actuele sneakertrends in de gaten te houden. Ook voor de komende herfst zijn er weer enkele trends die tot de verbeelding spreken. 

Het belang van deze trends mag niet onderschat worden. De trends en het huidige aanbod gaan namelijk hand in hand met elkaar. Door je in de huidige trends te verdiepen, krijg je zodoende meer inzicht in het actuele aanbod van sneakers. Hieronder maak je alvast kennis met de leukste sneakertrends voor vrouwen van deze herfst.

A-merken voeren de boventoon

Meer en meer mensen krijgen door dat het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ ook van toepassing op sneakers is. Veel mensen besluiten hierdoor om in duurdere sneakers te investeren. Dit zorgt ervoor dat A-merken weer de boventoon voeren.

Dit blijkt onder meer uit de Mason Garments schoenen voor dames. De schoenen van dit merk worden in allerlei varianten aangeboden én zijn erg geliefd. Ondanks dat de schoenen duurder zijn dan de schoenen van B-merken. Meer en meer mensen gaan simpelweg liever voor kwaliteit.

Allerlei kleuren in de mode

De herfst is mogelijk de mooiste periode voor de natuur. Tijdens deze periode kleuren de bladeren prachtig en geniet je van unieke schouwspellen wat betreft kleuren in de natuur. Dit zie je ook in de huidige sneakertrends terugkomen; allerlei kleuren zijn namelijk in de mode.

Wat hierbij vooral opvalt, is dat veel merken voor een combinatie van kleuren gaan. Zij kiezen er bijvoorbeeld voor om witte sneakers van twee of drie andere kleuren te voorzien. Daar waar er normaal gesproken alleen voor wit gekozen werd, wordt er nu gekozen voor een combinatie van kleuren. Dat is veelzeggend voor de actuele trends én past dus perfect bij de herfst.

Dikke zolen

Heb je het aanbod van sneakers van bijvoorbeeld Mason Garments al bekeken? Dan is het je mogelijk al opgevallen dat een dergelijk merk de sneakers van dikke zolen voorziet. Een logische keuze, aangezien dit compleet naar de actuele trends is.

Veel merken kiezen op dit moment voor dikke zolen. Door de dikke zolen lopen de sneakers extreem lekker, ben je net een paar centimeter langer en kun je probleemloos de gehele dag de sneakers dragen. Bij sneakers met een minder dikke zool is dit soms een ware uitdaging.

Leuk detail: ook de dikke zolen worden meer en meer in een afwijkende kleur uitgevoerd. Zo bestaan er witte sneakers die over een bruine of zwarte zool beschikken. Ook bestaan er veel zwarte sneakers die bijvoorbeeld over een witte zool beschikken. De dikke zolen zijn in ieder geval typerend voor de actuele sneakers.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.