planner and pens on table with laptop
Photo by Ketut Subiyanto on Pexels.com
/

Tips om de motivatie voor een goede lifestyle te behouden

Een goede lifestyle houdt je op de rit. Hierdoor kun je je leven op de beste en gezondste manier invullen. Hoewel het dus erg fijn en goed is om in een goede lifestyle te leven, is dit vaak lastiger dan het lijkt. Zo beginnen mensen vaak enthousiast om hiervoor te zorgen, maar al snel vallen ze terug in oude gewoontes. Hoe zorg je er nu voor dat je de motivatie kunt behouden voor een goede lifestyle? Hieronder lees je verschillende tips!

Tip 1: Zorg voor een planning

Om voor een goede lifestyle te zorgen, kun je ervoor kiezen om te gaan sporten. Daarnaast kun je ook de keuze maken om te letten op de voeding, je mentale status en zo zijn er nog meerdere onderdelen. Handig hierbij is het goed na te gaan welke manieren jij wilt gebruiken om voor een goede lifestyle te zorgen. Wanneer je dit weet, kun je aan de slag met de planning. Je wilt namelijk voorkomen dat je de manieren niet gaat uitvoeren. 

Hiervoor kun je het beste een agenda kopen die ervoor kan zorgen dat jij de goede lifestyle kunt naleven, dat je weet waar je aan toe bent en dat je daarnaast de planning ook echt uit gaat voeren. Doordat het gepland, dus vastgezet, wordt in de agenda zorg je ervoor dat je geen andere afspraken tegelijkertijd kunt plannen en dat je dus niet snel zal afzeggen. 

Tip 2: Stel doelen

Wanneer je in een goede lifestyle wilt leven, komt dit vanuit je intrinsieke motivatie. Handig hierbij is het om een doel te stellen. Misschien wil je wel wat afvallen, aankomen of gewoon werken aan een goede gezondheid. Bij het stellen van een doel, weet je waar je naartoe wilt werken, waardoor het leven in een goede lifestyle en dit volhouden ook leuk is. Voor het stellen van een doel kun je het beste een SMART doel stellen. Dit betekent dat je doel specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden is. Door een SMART doel te stellen voorkom je dat het doel niet duidelijk genoeg is en kan het dus makkelijk nagestreefd worden. 

Tip 3: Doe het samen

Hoewel je eigen motivatie soms ver weg kan zijn, kan het bij een ander nog helemaal erin zitten. Handig hierbij kan het dus zijn om samen te werken aan een goede lifestyle. Wanneer je dit samen doet, kun je elkaar stimuleren en motiveren wanneer je bijvoorbeeld even een mindere dag hebt. Daarnaast maakt dit het werken aan een goede lifestyle ook wat leuker. Deel bijvoorbeeld lekkere en gezonde recepten, ga samen bewegen of sporten en doe eens aan yoga of een meditatie. Al snel merk je dat het werken aan een goede lifestyle erg leuk kan zijn, hoewel je dit misschien van tevoren niet gedacht had.

Tip 4: Verdiep je

Hoe meer je je verdiept in de goede lifestyle, hoe leuker je het zal vinden. Het gaat allemaal om de intrinsieke motivatie. Hierbij is het van groot belang dat je het zelf erg leuk en interessant vindt. Door jezelf te verdiepen in het onderwerp, kun je deze interesse opwekken. Hierdoor zul je al snel willen werken aan de goede lifestyle.

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.