Preventieve health check

Ben jij iemand die graag zelf de touwtjes in handen heeft? Wil je niet gaan zitten wachten totdat je een keer lichamelijke ongemakken gaat ervaren? Wil je zelf de kans op eventuele aandoeningen verkleinen? Dan is een gezond voedingspatroon en voldoende beweging belangrijk. Maar ook het laten uitvoeren van een preventieve health check is waardevol. Risicofactoren en aandoeningen kunnen zo vroegtijdig worden opgespoord wat doorgaans bijdraagt aan een gunstiger verloop.

Voorkomen is beter dan genezen

In Nederland is het gebruikelijk dat je pas naar een dokter toegaat als je iets mankeert. Pas wanneer je lichamelijke ongemakken ervaart, wordt er medisch onderzoek verricht. Maar waarom zou je de focus leggen op genezing? Terwijl voorkomen veel beter is? Je brengt jouw auto toch ook voor een jaarlijkse beurt naar de garage toe? Dit doe je om te voorkomen dat de auto mankementen krijgt. Je legt hierbij ook de focus op het voorkomen van gebreken. Waarom zou je dat dan niet doen bij het meest kostbare bezit dat je hebt? Precies! Onderschat het belang van een goede gezondheid niet. Laat preventief medisch onderzoek verrichten. Je gezondheid is het meer dan waard.

Diverse medische onderzoeken mogelijk

Een preventieve health check is een onwijs waardevolle investering in je eigen gezondheid. Maar wat houdt de health check concreet in? De term bodyscan of health check is immers heel algemeen. Deze algemeenheid weergeeft de mogelijkheden van de bodyscan. Het is namelijk mogelijk om een compleet beeld van jouw algehele gezondheid te krijgen. Je kunt kiezen voor een bodyscan waarbij allerlei verschillende medische onderzoeken worden uitgevoerd. Het doel van deze bodyscan is het verschaffen van inzicht in jouw algehele gezondheid. De onderzoeken die worden uitgevoerd zijn bijvoorbeeld een MRI scan en een laboratoriumonderzoek. Maar ook een cardiologisch onderzoek en een dermatologisch onderzoek behoren tot de mogelijkheden. Welke medische onderzoeken zou jij preventief willen laten verrichten?

Hoe gaat het in zijn werk?

Een preventieve health check laten uitvoeren wanneer jij dat wilt. Dat klinkt haast te mooi om waar te zijn, maar dat is het niet! Het is echt mogelijk om zonder doktersverwijzing je gezondheid preventief te laten controleren. Er is geen sprake van lange wachttijden. Zo kun jij het medische onderzoek laten uitvoeren wanneer jou dat uitkomt. Bovendien hoef je niet lange tijd in onzekerheid te zitten over de uitslag. De uitslag van de medische onderzoeken wordt namelijk gelijk aan jou kenbaar gemaakt. Heb je bijvoorbeeld een MRI van het hoofd laten uitvoeren? Dan zal de radioloog na afloop direct met jou de uitslag bespreken. Een preventieve health check is dus toegankelijk, transparant en snel.