Haar dikker maken: hoe krijg je voller haar?

Een lekkere dikke bos met mooi vol haar. Niet iedereen is ermee geboren en soms moet je er even iets harder voor werken. Met deze tips gaat het gegarandeerd lukken.

Dikker haar maken

Helaas is niet iedereen gezegend met van die mooie haren. Toch is er genoeg wat je zelf kan doen om je haren goed te laten groeien en gezond te houden. Wie gezond leeft zal merken dat ook huid, haar en nagels een stuk sterker aanvoelen en zelfs ook gezonder lijken. Maar dat is niet het enige wat je met je haar kan doen. Door het goed te verzorgen, de juiste producten te gebruiken en weten wanneer je je haar met rust moet laten, kan je al gauw je haar gezonder laten worden.

Gebruik niet te veel haarproducten

Het gebruik van haarproducten heeft verschillende werkingen. Natuurlijk wordt je haar weer schoon als je shampoo gebruikt, gevoed als je conditioner gebruikt en verstevigd met haarlak of gel. Toch hebben die producten vaak ook een minpunt. Zeker de haarlak, verstevigingsspray, gel en meer beschadigende producten zijn niet zo heel goed voor je haar. Shampoo is natuurlijk wel fijn omdat het schoonmaakt, maar het neemt ook de natuurlijke bescherming van het haar, namelijk de olieën, mee het doucheputje in. Daarom gebruik je ook conditioner. Die herstelt de beschadigde punten weer.

Daarom is het goed om niet te veel met haarproducten in de weer te zijn. Probeer je haar zo veel mogelijk met rust te laten, zodat het kan groeien zoals jouw haar van nature zou zijn. Tuurlijk mag je je haar nog wel wassen, maar probeer de styling van je haar even aan de natuur over te laten en sla de rest van de producten even over.

Droogshampoo of zeezoutspray

Producten die je wel goed kan gebruiken om je haar dikker te maken zijn droogshampoo of zeezoutspray. Deze sprays maken je haar wat stugger, waardoor het haar bij de wortel steviger blijft staan. Het haar zakt dan minder snel naar beneden en voor je het weet heb je voller haar. Spray er een beetje in, kneed het in je haar, swiep je haar heen en weer en je volle look is gecreëerd.

Slaap met een knot of vlecht

Dikker haar maken terwijl je slaapt? Ja, het kan echt! Douche de avond van te voren en laat je haar een beetje opdrogen. Het is dus nog een beetje nat als je het in een losse knot of een vlecht zet. Leg een droge handdoek op je kussen en ga dan slapen. Als je ’s ochtends wakker wordt, zal je zien dat je haar mooi vol is en er zelfs een leuke slag in zit. De perfecte truc voor een goeie haardag!

Ga voorzichtig met je haar om

Hoe goed je je haren ook wast en verzorgt, je zit er altijd aan. Elke dag weer. Ook dat is helaas beschadigend voor ons haar. Probeer je haar dus zo veel mogelijk met rust te laten. Ook met je handen. Het borstelen, met je handen door je haar gaan en vooral hete stijl- en krultangen zijn funest voor onze mooie lokken. Zelfs het heen en weer swiepen oftewel even ‘losgooien’ van je haar kan haren doen afbreken. Laat je haren dus lekker met rust zodat ze gezond kunnen groeien en kunnen blijven groeien. Mocht je wel je haren willen stijlen of krullen voor een speciale gelegenheid, gebruik dan altijd een protectiespray tegen hitte. Deze kan je gewoon bij de drogisterij kopen en beschermt je haren vaak tot wel 200 graden. Die werkt ook goed voor als je toch een keer je haar moet föhnen.

Voed je haar van binnen

Ja haar is onderdeel van je lichaam en om je lichaam in gezonde conditie te houden, moet je het goed verzorgen. Van binnen en van buiten. Een gezond dieet en genoeg beweging is dus niet alleen goed voor strakke lijven, maar ook voor mooie gezonde haren. Denk vooral aan producten zoals vis, olijfolie, noten en peulvruchten voor sterke nagels, huid en haar. De producten waar veel omega 3-vetten in zitten zijn met name goed voor je haar. Een weekje vis in plaats van vlees eten doet wonderen voor je coupe. Vergeet daarbij ook niet om veel water te drinken. Water is namelijk goed voor alles in je lichaam!

Minder stress

Waarschijnlijk weet je het zelf ook wel, maar er is niets zo slecht voor je lichaam als veel stress. Dat uit zich niet alleen in je huid, je mind en je karakter, helaas uit het zich ook in je haar. Een serieuze dosis stress kan er zelfs voor zorgen dat je haar op ten duur uitvalt en dat wil je te alle tijden voorkomen. Neem vooral genoeg tijd voor jezelf. Doe wat leuks, lees een boek, zet je telefoon uit en de-stress. Het zal je lichaam, je mind en je haren ontzettend veel goed doen.

Extra hulp

Als je al deze tips volgt moet het dus goed komen met die volle bos haar. Maar vergeet niet, haar sterker laten groeien kost tijd. Een weekje of een maandje voorzichtig met je haar doen is niet voldoende. Gun je haar de tijd om rustig bij te groeien en blijf af van beschadigende producten en stijltangen. Mocht je je haar een beetje extra hulp willen geven, kan je altijd opzoek gaan naar een extra supplement. Er zijn vitamines die je helpen je huid, haar en nagels sterker te maken. Een beetje extra hulp kan nooit kwaad, toch?