well lit bathroom in old fashioned interior
Photo by Ksenia Chernaya on Pexels.com

Een echte zen badkamer creëren? Zo pak je dat aan

Drukte, stress en (geld)zorgen. Herken jij je in één of meerdere van deze woorden? Dan heb je ongetwijfeld behoefte aan de nodige rust in je leven. Om deze rust te verkrijgen, kun je opteren voor het creëren van een zen badkamer.

Een zen badkamer is een badkamer waarin je helemaal tot rust komt. Een badkamer die aan je eisen voldoet, waarin je even nergens over na hoeft te denken en waarin je heerlijk (veel) tijd door kunt brengen.

Voordat je van een zen badkamer kunt genieten, is het zaak om onderstaande tips op te volgen. Met deze tips creëer je een zen badkamer die volledig naar je wens is.

Maak een eerste ontwerp

Allereerst is het zaak om een ontwerp te maken. Voordat je dit ontwerp kunt maken, moet je goed nadenken over het woordje ‘zen’. Vraag jezelf bijvoorbeeld eens af waar je nou écht zen van wordt.

Sommige mensen worden bijvoorbeeld zen van een ligbad. Andere mensen worden echter meer zen van een regendouche. Ga daarom voor jezelf goed na waar jij zen van wordt.

Weet je al waar je zen van wordt? Dan kun je je wensen alvast verwerken in je eerste ontwerp.

Maak een definitief ontwerp

Heb je je eerste ontwerp gemaakt? Dan is het advies om dit ontwerp een paar dagen te laten rusten. Kijk vervolgens nogmaals naar het ontwerp en vraag jezelf af of het ontwerp nog steeds naar je wens is. Is dat het geval? Dan hoef je er niks meer aan te doen.

Ben je er toch niet 100% van overtuigd? Dan is het zaak om aanpassingen aan je eerste ontwerp door te voeren. Mocht je hier wat hulp bij kunnen gebruiken, kun je op twee manieren inspiratie op doen:

  • Ga naar een badkamerwinkel bij jou in de buurt. Woon je bijvoorbeeld in Eindhoven? Ga dan op zoek naar een winkel die sanitair uit Eindhoven aanbiedt. In zo’n winkel kun je complete badkamers en meubels en dergelijke bekijken.
  • Doe inspiratie via het internet op. Je kunt ook via het internet veel inspiratie opdoen. Bekijk bijvoorbeeld foto’s via Google of via een app als Pinterest. Ook hier kun je onwijs veel inspiratie mee opdoen voor je nieuwe zen badkamer.  

Ga op zoek naar de juiste meubels

Ben je volledig overtuigd van het gemaakte ontwerp? Dan is het zaak om op zoek te gaan naar de juiste meubels voor in je zen badkamer. Wat de juiste meubels zijn, hangt uiteraard van je eigen wensen en voorkeuren af. Je doet er in ieder geval verstandig aan om de meubels alleen bij een specialist te kopen. Doe bijvoorbeeld zaken met een leverancier van een badkamermeubel Eindhoven en profiteer van de betreffende kwaliteit! 

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.