6x wat je allemaal met je gevel kunt doen tijdens kerst

De kerstversiering mag weer uit de kast getrokken worden en vergeet daarbij ook niet de buitenverlichting mee te nemen. De buitenkant van het huis mag ondergedompeld worden in kerstverlichting dit jaar!

1. IJspegelverlichting

Hoe kan je een grote voorgevel nou het beste versieren? Als het om versiering met licht gaat, is de led ijspegelverlichting wel met stip de nummer één. Waar je deze lichtjes ook ophangt, ze zien er altijd goed uit. Met ijspegel kerstverlichting kan je alle kanten op. Hang ze op aan de dakgoot of dakrand, hang ze aan de gevel, versier de ramen ermee, kortom: overal waar ze kunnen hangen, zullen ze de ruimte mooi verlichten. Deze ijspegel kerstverlichting is gemakkelijk op te hangen en nog makkelijker met elkaar te koppelen. Dat is ideaal voor als je een grote gevel hebt of voor als je de ijspegelslinger helemaal rondom je huis wil ophangen. Met deze ijspegellichtjes heeft je huis gelijk een winterse uitstraling.

Je kan dit natuurlijk heel mooi decoreren met wat sneeuwspray bij de ramen, over de bomen en langs de ijspegelverlichting. Je kan de lichtjes krijgen in verschillende kleuren; blauw, wit of sfeerlicht. Dan kan je ook nog de snoeren kunnen in verschillende kleuren krijgen. Kies bijvoorbeeld voor wit om het ijspegeleffect extra mooi uit te laten komen, of voor donker als je niet wil dat de snoeren opvallen. Er zijn zelfs blauwe snoeren met blauwe lichtjes, die het bevroren kersteffect nog meer accentueren.

2. Lichtgordijn

Voor een grote gevel is met name een lichtgordijn een goede optie. Je kan je gevel dan gemakkelijk met een versiersel aankleden. Een led lichtgordijn is niet alleen simpel, maar het staat ook nog eens ontzettend leuk. In een handomdraai heb je je hele gevel versierd en straalt je huis de kerstsfeer uit. Je hoeft niet bang te zijn dat deze versiering lomp staat. Als je de led verlichting bovenaan ophangt zal je zien dat de snoeren in mooie stroken naar beneden vallen en ze een soort regen aan lichtjes creëren. Als je je gevel gaat versieren, wil je natuurlijk niets liever dan een mooie en gezellige muur met een kerstig uiterlijk. Met dit lichtgordijn ben je dus snel, mooi en ook nog duurzaam uit. De lichtjesgordijnen kerstversiering is van led licht gemaakt. Daardoor kunnen de lampjes een stuk langer mee dan traditionele kerstlichtjes en bespaar je tegelijk ook op de energierekening doordat ze zuinig zijn.

3.Guirlandes

Wat is er mooier dan een paar guirlandes aan de gevel tijdens de kerstdagen? Guirlandes met lichtjes natuurlijk! Deze groene slingers kunnen je huis in een klap van een mooie kerstsfeer voorzien. Versier ze nog wat extra met bijvoorbeeld sneeuwspray, rode linten of kerstversiering. Je kan deze slingers overal ophangen waar je maar wil. Aan de gevel, aan het tuinhek, boven de deur. Ook is deze decoratie perfect voor binnen in huis. Met een paar van deze slingers heb je de woonkamer in no time gezellig versierd. Ze kunnen perfect bij de openhaard, om de trapleuning heen, voor de televisie. Deze feestelijke kerstslingers doen het overal goed.

4.Verlichte sneeuwpoppen

Ben je niet zo van het versieren en het moeite doen? Maak je geen zorgen, ook jij kan in een handomdraai een leuke voorgevel hebben gecreëerd met twee of drie verlichte sneeuwpoppen. Het staat leuk en gezellig en je bent er zo klaar mee. Zo hoef je geen uren te spenderen aan het versieren van het huis, maar zal je tuin er met deze sneeuwpoppen gelijk vrolijk uit zien. Ze zijn er in verschillende maten te krijgen en ook kan je uit verschillende sneeuwmannen kiezen. Zo kan je zelfs een familie van sneeuwpoppen bij elkaar zetten als je dat leuk vindt. Dan heeft ieder familielid zijn eigen sneeuwpop.

5. Lichtjeskerstboom

Heb je in jouw tuin geen ruimte voor een grote kerstboom, een levensgroot verlicht rendier of andere grootse kerstdecoratie? Dan kan je natuurlijk ook altijd voor platte decoratie kiezen. Dat klinkt minder leuk en minder mooi, maar dat hoeft zeker niet zo te zijn. Je kan eigenlijk alles net zo leuk aankleden zoals je wil. Zo kan je een platte kerstboom van allemaal lichtjes maken, die je gemakkelijk aan je gevel kan ophangen. Zo heb je gelijk een groot stuk muur versierd, het staat gezellig en je bent niet al te veel ruimte kwijt. Nu kan je deze truc met veel decoraties toepassen. Zo kan je ophangen wat je zelf wil. Vind je een kerstboom niet mooi? Ga dan voor een kerstklok of een sneeuwpop. Je kan het zo gek niet bedenken. Steek je er zelf liever geen moeite in? Gen probleem. Net zoals bij de rendieren en Kerstmannen van lichtjes, kan je ook een platte kerstboom van lichtjes aanschaffen waar je niks meer aan hoeft te doen, behalve ophangen dan.

6. Projectielamp

Waarschijnlijk hebben niet veel van je buren een projectielamp in de tuin staan. Dit is echter wel een heel leuk lampje om op een simpele manier je gevel te versieren. Stel hem bijvoorbeeld in om sneeuwvlokjes te projecteren. Dat geeft direct een leuk effect aan je huis. Natuurlijk kan je de lamp zelf zo instellen als je wil. Laat de slee van de Kerstman voorbij vliegen, projecteer gezellige kerstbomen op de muur of laat het de hele dag sneeuwen met deze projectielamp. Leuk om te weten, deze lamp is niet eens zo prijzig. Mocht je niet al te veel willen besteden aan een leuk technisch snufje, kan je ook met een beperkt budget een leuke projectielamp aanschaffen! Zo ben je ook nog eens snel klaar met versieren!

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.