/

11 Leukste films op Videoland

Er staan nogal wat leuke films op Videoland, maar ze kunnen niet allemaal de beste zijn. We zetten de allerleukste en best bekeken films op een rij voor je.

Pitch perfect 1 & 2

Maak er maar gelijk een marathon van. Pitch Perfect 1 & 2 staan beide op Videoland en dat is goed nieuws voor de liefhebbers van deze films. In deel 1 wordt Beca gevraagd voor de a capella zanggroep van haar nieuwe universiteit. De zanggroep bestaat uit een stel meiden die niet altijd beste vriendinnen zijn en elkaar regelmatig in de haren vliegen, maar wanneer ze samen zingen is alles in harmonie. In deel 2 gaan ze afstuderen en daarmee komt ook het eind aan hun studententijd. Wat gaat er nu gebeuren met hun vriendschap en de zanggroep? En wat gaat ze verder allemaal doen met hun leven?

Prisoners

In deze spannende film wordt de dochter van de hoofdrolspeler ontvoerd. Als het de politie niet lukt om de twee meiden te vinden, gaat deze stoere vader de klus zelf klaren. Die hulp wordt door de politie niet echt gewaardeerd, maar hij zal koste wat kost zijn dochter weer terugvinden.

Mamma Mia!

Deze heerlijke film speelt zich af Griekenland waar Sofie met haar moeder woont. Sofie gaat trouwen en wil graag haar vader uitnodigen voor de bruiloft. Het probleem is alleen dat ze niet weet wie haar vader is! Haar moeder heeft drie opties, maar nooit de moed gehad om het uit zoeken. Dus, ze komen alle drie naar het Griekse eiland. Gegarandeerd gezellige chaos. Het verhaal is prachtig en heeft als leidraad de leuke muziek van ABBA. Met deze film kan je de mist niet ingaan.

The Hobbit (1,2 en 3)

In deze trilogie volgen we het verhaal van Bilbo Baggins, de oom van Frodo (Lord of the Rings). Wie nu gelijk denkt, ik heb geen zin in orks en vechten, blijf nog even hangen. The Hobbit heeft wel een andere insteek dan Lord of the Rings. De lange reis om het land van de dwergen terug te veroveren zit vol verrassingen en magische wezens. Drie films om even lekker voor te gaan zitten.

The Holiday

Wie kent deze heerlijke kerstklassieker nou niet? Cameron Diaz en Kate Windslet spelen samen in deze holidayfilm. Tijdens de kerstdagen ruilen ze voor twee weken van huis. Van een dorpje vlakbij Londen naar een grote villa in LA en andersom. Het toeval wil ook dat ze allebei iemand ontmoeten op hun vakantie, maar wat doe je met zo’n vakantieliefde als je weer naar huis moet?

Love Actually

Wie nog even in de kerstsferen (of vakantiesfeer) zit, kan de film Love Actually ook niet missen. Deze film komt elk jaar rond de kerstdagen weer tevoorschijn en gaat over de verschillende levens van de hoofdpersonen, die op de een of andere manier toch allemaal weer verbonden zijn met elkaar. Liefde, rouw, verdriet, wanhoop, eenzaamheid, verlangen, aanzoeken en Kerst. Die mix is een unieke en elke jaar weer aan te raden.

Meisje van Plezier

Deze serie heeft maar liefst drie seizoenen die je kan bingen op Videoland en het derde seizoen is net uit. Daar ben je dus wel even zoet mee deze vakantie. De serie gaat over de moeder van Nadine. Een moeder die niet zo maar een gewone moeder is, maar er een geheim leven als escort op nahoudt. Dat levert automatisch veel avonturen op. Het derde seizoen is het laatste seizoen, dus mocht je willen kijken, doe het dan snel.

Soof

Tijd voor nog meer Nederlands. Wie kent Soof nou niet? Deze hilarische film vertelt het verhaal van Soof, die maar weer eens bewijst dat het hebben van een leuk gezin en een succesvolle baan niet altijd leidt tot geluk. Wanneer er een knappe bekendheid voor de charmes van deze leading lady valt, moet ze wel de juiste keuzes blijven maken.

Papillon

Er is een film uit 1973 die je ook zou kunnen kijken, maar wij hebben het over de remake waarvan iedereen onder de indruk is. Papillon is een kluizenkraker die wordt beschuldigd van moord. Ondanks zijn alibi wordt Papillon naar een gevangeniseiland gestuurd. Daar is nog niemand ooit ontsnapt, maar hij moet het proberen. Zal het lukken?

Hachi

Waarschuwing vooraf: dit is een echte tranentrekker. Hachi gaat over professor die een bijzonder hondje tegenkomt. Hij en het hondje hebben direct een band en wanneer de professor thuiskomt met de hond, moet die in de schuur blijven slapen. Voor één nachtje. Maar daar denkt Hachi anders over en hij blijft terugkomen. Er ontstaat een diepe band tussen de hond en de professor, tot er op een dag gevaar dreigt en Hachi dit aanvoelt.

Maak het compleet

Een film kijken doen we best wel vaak. Zeker met de komst van Netflix en Videoland, ligt de hele filmwereld voor ons open. Dat hoeft nog niet te betekenen dat elke filmavond hetzelfde hoeft te zijn. Kies één van je favoriete films uit en maar er een leuke avond van. Dat doe je gemakkelijk door de woonkamer gezellig aan te kleden. Kaarsje, hier, kaarsje daar. Ga lekker op de bank zitten met een warm dekentje en je lekkere trui, trek een goede fles wijn open (want daar krijg je gegarandeerd zin in) en zet de magnetron voor de popcorn maar aan! Er is maar één juiste manier om een film goed te kijken en je favorieten verdienen je volledige aandacht. Veel kijkplezier!