Hoe interessant is een Bitcoin investering om je passie te bekostigen?

Vrouwen hebben de naam duur te zijn. We hebben dure hobby’s en kopen graag dure kleding, gadgets en schoenen. Dit moet uiteraard bekostigd worden en de traditionele spaarrekening is hiervoor geen geschikte optie meer. Dit roept de vraag op hoe interessant een Bitcoin investering is om je passie te bekostigen. In dit artikel proberen we je een antwoord te geven op deze vraag.

Waarom Bitcoin investeringen zo in opkomst zijn

Dat Bitcoin investeringen zo in opkomst zijn, zal je niet ontgaan zijn. In diverse media verschijnen zeer regelmatig artikelen over de succesverhalen van deze allereerste cryptomunt. Het zijn echter niet alleen deze successen die hebben gezorgd voor de toegenomen interesse in crypto investeringen. Dit komt mede omdat de traditionele financiële markten hier kansen in laten liggen. Voor het “parkeren van je spaargeld” moet je tegenwoordig zelfs betalen. Het rendabele spaarbankboekje van weleer, is een kostenpost geworden. Het is dan ook niet gek dat veel mensen besloten hebben om op zoek te gaan naar alternatieven waar ze hun spaargeld wel konden laten groeien. 

Cryptowereld zeer toegankelijk geworden

De cryptowereld heeft op een zeer slimme manier ingespeeld op de bovenstaande behoefte door zeer toegankelijk te worden. Waar je in het verleden uitsluitend terecht kon bij buitenlandse websites om de crypto markt te betreden, kun je tegenwoordig ook gebruik maken van diverse opties die de Nederlandse markt bedienen. Hierbij kun je gebruik maken van de diverse exchanges maar ook van initiatieven zoals Bitcoin Buyer waarbij de handel in deze digitale munteenheid zelfs deels van je wordt overgenomen door een trading bot. 

Hoe interessant is een investering in Bitcoins nog?

Als je de eerder genoemde succesverhalen over de Bitcoin hebt gelezen, vraag jezelf wellicht af of een investering in Bitcoins nog wel zin heeft. Is de “zilvervloot” niet allang vertrokken? We kunnen er niet omheen dat als je in het begin van de Bitcoin in deze digitale munteenheid had geïnvesteerd, je de beste keuze had gemaakt. Er is een tijd geweest dat de waarde van één Bitcoin gelijk stond aan de waarde van één Amerikaanse dollar. In 2021 werden alle records gebroken en een all time high gerealiseerd. In datzelfde jaar werd de waarheid van de term ”eerder behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst” bewezen. Waar de meest verhandelde cryptovaluta op 10 november nog een nieuw record van bijna 65.000 dollar (57.620 euro) aantikte, stond de koers tien dagen later alweer op 58.700 dollar, een verlies van zo’n 15 procent. 

Deze hierboven genoemde grillige koersschommelingen geven niet alleen een beeld van de risico’s van een crypto investering maar ook van de kansen die je hierin hebt. Op het moment dat je weet te investeren in de Bitcoin als de koers op z’n laagst staat en deze digitale munteenheid van de hand kan doen als de Bitcoin koers op z’n hoogst staat, kun je nog een aardig zakcentje verdienen om je passie te bekostigen.