In deze vijf stappen kun je beginnen met cryptocurrencies

De laatste jaren kun je niet meer om cryptocurrencies heen – je hoort veel verhalen van mensen die in een heel korte tijd hun investeringen in cryptocurrencies hebben kunnen verhogen of misschien zelfs verdubbelen. Zijn deze mooie verhalen eigenlijk realistisch? En waar moet je eigenlijk rekening ee houden als je begint met het beleggen in cryptocurrencies? In dit artikel proberen we je zoveel mogelijk uit te leggen over cryptocurrencies en kopen hiervan.  

Wanneer beginnen met crypto?

Wanneer het het juiste moment is om te beginnen met beleggen in crypto’s, is voor iedereen een.vraag. Zelfs de experts die het meeste afweten van crypto’s hebben geen idee hoe de koers er over een tijd uit zal gaan zien. Uiteindelijk is het enige wat je kunt doen kijken. Naar de huidige koers: is er een dalende trend te zien of juist een stijgende lijn? Als er verwacht wordt dat de daling nog wel even voortzet, dan is het slim om o9p dat moment geen cryptovaluta te kopen.

Hoeveel geld heb je nodig om te kunnen beginnen?

Als je investeert in aandelen, dan moet je altijd beginnen met een of meerdere aandelen – waarbij de prijs vaststaat. Is de prijs van een aandeel 35 euro, dan moet je minstens dat bedrag betalen. Het is niet mogelijk om een half aandeel of een kwart aandeel te kopen. Bij cryptocurrencies zit dat heel anders: je kunt zelf kiezen hoeveel geld je wil inzetten en je hoeft geen hele munt te kopen, je kunt net zoveel geld inzetten als je zelf wil en koopt dan een gedeelte van een cryptomunt.

silver and black round analog watch

Welke crypto’s?

Op de markt is er heel veel aanbod en zijn er heel veel verschillende cryptomunten waar je uit kunt kiezen. Hoe weet je nou in welke munt je moet investeren? Je kunt ook online zoeken naar Bitcoin en Litecoin, maar ook naar Altcons of Ethereum. Vaak vind je snel overzichten van de verschillende koersen van de munten en kun je zien welke munten de laatste tijd heel goed gaan en welke juist slecht. Het is verstandig om niet te kijken naar welke coin het op het moment het beste doet, maar juist te investeren in een coin die de beste verwachting heeft voor de toekomst.

Waar koop je de crypto?

Als je een crypto hebt gevonden die goed bij jou past en waar je in wil investeren, dan is het nog een kwestie van zoeken naar de juiste plek om deze crypto’s te kunnen kopen. Hiervoor moet je over het algemeen naar een broker. Een broker is een Engelse term voor een beurshandelaar, maar tegenwoordig zin brokers eerder handelsplatformen waar je cryptocurrencies kunt aanschaffen. Het is slim om van tevoren eerst een review te lezen, zoals een etoro review.

Lees de whitepaper

In een whitepaper staat veel informatie om je horizon verder te verbreden. Hierin staat bijvoorbeeld beschreven wat het plan is van die crypto. Zo staat er in de whitepaper van Bitcoin beschreven waarom Bitcoin ooit de wereld in geholpen is. Toen de financiële crisis er was, is Bitcoin in het leven geroepen om tegen het systeem van de grote centrale banken in te gaan. Ook heeft iedere coin zijn eigen karakter – zo heeft Ethereum zijn eigen online contract.