Hoe begin je met cryptovaluta? 

Soms lijkt het met cyrptovaluta wel alsof we de hele wereld weet hoe dit werkt, en op het moment dat je nog niet aan cyrpto’s bent begonnen, je eigenlijk niet mee doet. Laat je vooral niet afschrikken door dit wellicht wat overweldigende gevoel, het is namelijk nooit te laat om te beginnen met crypto’s. Ook als je bij wijze van spreken pas net weet dat ‘crypto’ eigenlijk betekent, kun je nog steeds beginnen met succesvol investeren. Hoe je dat het beste kunt doen? Wij geven tips.

Lees je in

Voordat je begint is het belangrijk om wat kennis te vergaren. Doe dat bijvoorbeeld door boeken over cryptovaluta te lezen of tutorials te kijken op bijvoorbeeld Youtube. Je moet weten dat cryptovaluta een vorm van digitale valuta is, wat op de Blockchain plaatsvindt. De blockchain is een verzameling van alle transacties en is publiekelijk in te zien.

Kies een broker

Vervolgens is het belangrijk om op zoek te gaan naar een betrouwbare broker. Dit wordt ook wel een crypto exchange genoemd. Dit is de plek waar je je crypto’s kunt kopen en verkopen. Let er wel op dat 2FA beschikbaar is. Dit is een vorm van tweestapsverificatie en zorgt ervoor dat je niet gehackt kan worden. In de wereld van cryptovaluta komt phishing namelijk helaas te vaak voor. Een handelsplatform wat bijvoorbeeld gemaakt is voor handelaren van crypto’s om hun crypto portfolio te kunnen laten groeien en diverser te kunnen laten worden, is immediate edge.

Wallet

Als je vervolgens crypto’s hebt gekocht, dan is het belangrijk ze goed te bewaren in een wallet. Dit kun je doen in een ‘hot wallet’ (deze is verbonden met het internet), of in een ‘cold wallet’, een offline wallet. Sommige investeerders houden hun crypto’s lange tijd vast, soms zelfs meerdere jaren. Dit wordt in crypto-taal ook wel HODL genoemd, in het engels ‘Hold On For Dear Life’. In dat geval worden hun crypto’s in een software wallet opgeslagen.