De psychologie van kleuren – ook voor nagels

De psychologie van kleuren – ook voor nagels

Kleuren doen iets met je. Het is dan ook niet vreemd dat er hele studies naar de betekenis van kleuren gedaan zijn. Men onderzoekt dan wat de invloed van een kleur is en hoe ze menselijk gedrag beïnvloeden. Met deze informatie kun je besluitvormingsprocessen een bepaalde kant opsturen. En als alle kleuren een bepaald effect hebben, dan ook die van je kleding, make-up en nagellak.

Algemene informatie over nagellakkleuren

Op je nagels – die aan je handen of die aan je heerlijk zomerse voetjes in sandalen of slippertjes – contrasterende kleuren of sluiten ze juist aan. Je houdt rekening met je outfit, je huidskleur en je accessoires.

Je hoeft zelfs niet eens een kleur op je nagels aan te brengen als je van nature al mooie en een gave kleur nagels hebt. Een beschermende basislak met eventueel een glanzende toplaag is dan al voldoende. Voor alle andere gevallen zijn er dus: kleuren met ieder hun betekenis.

De belangrijkste kleuren voor nagellak

Bij Miss Jules is er geen gebrek aan verzorgende nagelproducten. Van primers tot verschillende soorten nagellak en van dipping powder tot speciale sets; bij Miss Jules is er zelfs aandacht voor veganisten die ook graag vegan-friendly nagellakproducten gebruiken. De kleuren en hun psychologische betekenis:

Roze

Roze is een op en top vrouwelijke kleur die vaak tijdens romantische momenten toegepast wordt. Blind dates en vrijgezellenfeesten; roze is jouw go-to kleur. Je hebt daarbij de keuze uit zachtroze, knalroze en elke tint roze daar tussenin. Roze staat daarnaast ook prachtig bij elke kleur huid. Perfect dus voor tijdens de vakantie.

Wit

Wit staat voor reinheid en puurheid. Stralend wit, gebroken wit of wit met glitters zie je daarom veel tijdens bruiloften. Het is een symbolisch teken van zuivere liefde op een bijzonder moment in je leven.

Blauw

Blauw wordt vaak met professionaliteit in verband gebracht. Mensen die in balans en betrouwbaar zijn, dragen vaak blauw. Voor je nagels kun je nagellak van BIAB kopen uit en dan zijn er verschillende tinten blauw: zacht lavendelblauw voor de lente, paradijselijk blauw voor tropische vakanties en een knalblauwe nagellak voor bij je spijkerbroek of pak.

Rood

Rood zorgt altijd voor opwinding en energie. Rood is ook een teken van passie, of – oeps – gevaar. Bij een blind date kunnen intens rode nagels stoer zijn, maar je kan de kandidaat tegenover je ook weleens snel afschrikken. Rood is dan ook niet voor ieders nagels weggelegd.

Paars

Paars staat voor mysterieus en creatief. De kleur paars wordt ook vaak met spiritualiteit in verband gebracht. Iemand die paars durft te dragen, staat vol zelfvertrouwen in het leven. Door te matchen met een accessoire zoals een sjaal doe je er nog een schepje bovenop.

Geel en oranje

Behalve dat het hele vrolijke en zonnige kleuren zijn, staan geel en oranje ook voor positiviteit, nieuwsgierigheid en humor. Je moet namelijk nogal wat lef hebben om deze kleuren op je nagels te dragen. En de kans is dan ook groot dat je er verder geen saaie outfit bij draagt. Jouw garderobe en badkamer is gevuld met bonte kleuren en interessante geuren. Jou vergeten? Dat gebeurt met geel en oranje niet snel!

Kortom

Denk de volgende keer dat je nagellak uitzoekt aan bovenstaande uitleg over de psychologie van kleuren en ga je nagellak van BIAB kopen met maar één doel voor ogen: indruk maken en stralen!

De redactie van Vrouw & Passie plaatst regelmatig informatieve artikelen over verschillende thema's. De thema's lopen uiteen van werk en gezondheid tot aan ondernemende vrouwen. We stellen onze artikelen met zorg samen en hopen onze bezoekers te inspireren.