De belangrijkste cryptocurrencies om in de gaten te houden in 2022

Weten in welke cryptocurrency je moet investeren is een hele opgave met de ongeveer 16.000 verschillende cryptocurrencies die momenteel in omloop zijn. Ook zoeken steeds meer investeerders naar de “next-big-thing”. Een munt die enorm in waarde stijgt en dus potentieel veel geld kan opleveren. In dit artikel kijken we naar de volgens ons belangrijkste 3 cryptocurrencies om in 2022 in de gaten te houden.

Yearn finance (YFI)

Yearn finance is een geweldig project om te overwegen voor je cryptoportefeuille. Het Yearn Finance platform communiceert met aantal andere DeFi-protocollen op Ethereum met als doel de rendementen van yield farmers te maximaliseren. Het kan worden omschreven als een robo-advisor voor defi-rendementen (yield). Op deze manier kunnen stablecoin houders het meeste verdienen op het uitlenen van de stablecoins. Met de opkomst van de verschillende DeFi projecten en de interest is Yearn Finance zeer interessant. Je kunt het gebruiken om de interest die je krijgt over je tegoeden te optimaliseren en het kan daarom zeer winstgevend zijn. Het is een automatische manier om altijd de maximale yield beloning te ontvangen. Wel is de YFI coin waarde voor een gedeelte afhankelijk van de markt van DeFi. De waarde van de Yearn Finance coin is dus afhankelijk van de mate waarin yield farming populair is. Wordt dit alsmaar belangrijk en gewoner in de toekomst? Dan is geen voorspelling te gek.

Cardano (ADA)

Cardano (ADA) staat bekend als een van de eerste cryptoprojecten die proof-of-stake validatie gebruiken. Door het competitieve, probleemoplossende deel van transactieverificatie te verwijderen zoals aanwezig bij Bitcoin, zorgt proof-of-stake ervoor dat de oplossing de transactietijd, het energieverbruik en het milieueffect beperkt. Cardano functioneert vergelijkbaar met Ethereum in die zin dat Cardano zijn eigen token ADA, gebruikt om slimme contracten en gedecentraliseerde apps mogelijk te maken. In vergelijking met andere prominente cryptomunten is de ADA-token van Cardano langzaam gegroeid. Je kunt Cardano kopen op het bekroond handelsplatform Anycoin Direct

Kadena (KDA)

Kadena is een hybride blockchain, die de eigenschappen van zowel Bitcoin als Ethereum met elkaar wil verbinden. Het grootste probleem met Bitcoin (volgens sommigen) is zijn dat Bitcoin niet in staat is om dApps te hosten en te schalen. Ondertussen heeft Ethereum hoge transactiekosten waardoor een dApp maken voor vele ontwikkelaars onbetaalbaar wordt. Dit is het probleem dat Kadena probeert op te lossen. Kadena is een blockchain die net als Ethereum kan worden gebouwd, maar die ook waarde kan opslaan zoals Bitcoin. Het gebruikt een proof-of-work systeem dat is gebaseerd op dezelfde Byzantine Fault Tolerance als Bitcoin, maar het kan veel ketens tegelijk verwerken, waardoor het 8000 transacties per seconde kan verwerken, een groot verschil met Bitcoin.