De 4 beste cryptocurrency handelsplatformen die je kunt gebruiken in Europa

Als je cryptocurrencies wilt kopen of verkopen, moet je een cryptocurrency handelsplatform gebruiken. Deze online diensten werken op dezelfde manier als een aandelenmakelaar en geven je de tools om cryptomunten zoals Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Cardano (ADA) te kopen en te verkopen. De beste cryptocurrency handelsplatformen zijn goed beveiligd en maken het gemakkelijk om cryptomunten te kopen en verkopen met lage kosten.

Als je gaat kijken naar welk cryptocurrency handelsplatform het beste past bij je behoeften, is het belangrijk om te kijken naar welke munten verhandelt worden, wat de transactiekosten zijn en hoe de exchange beveiligd is. In dit artikel bespreken we enkele handelsplatformen die aan al deze eisen voldoen.

Coinbase

Ongetwijfeld een van de meest bekroonde handelsplatformen is Coinbase. Coinbase is al jaren een favoriet van investeerders om verschillende redenen. Je kunt Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Cardano (ADA), en 50 andere munten direct met euro’s kopen. Je kunt zelfs interest op bepaalde cryptomunten verdienen als je ze vastzet op het platform. Cryptomunten kopen en verkopen gaat erg gemakkelijk, de transactiekosten worden transparant weergegeven en het platform is goed beveiligd. Er zijn mobiele apps voor iOS en Android, en een Coinbase Earn optie die je in cryptomunten betaalt voor het bekijken van educatieve crypto video’s.

eToro

Hoewel niet noodzakelijk een nieuw gezicht op de Europese markt, is het pas sinds kort dat eToro zijn diensten in de Verenigde Staten aanbiedt. eToro biedt een breed scala aan diensten aan. Naast beleggen in aandelen en grondstoffen biedt eToro 6 cryptomunten (Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, XRP, Litecoin en XLM) aan voor investeerders. Hoewel je zou kunnen stellen dat dit aantal een beetje weinig is in vergelijking met andere platformen, kan het toch een voordeel zijn dat je je gehele beleggingsportefeuille in één app kan beheren.

AnyCoin Direct

Anycoin Direct is in 2013 opgericht in Nederland en is een Europese cryptocurrency exchange. Sinds 2013 is het bedrijf snel blijven groeien en doen ze er alles aan om de aankoop van cryptocurrencies zo gemakkelijk mogelijk te maken voor investeerders. Het platform is heel gebruiksvriendelijk en is één van de snelste manieren om cryptocurrencies met euro’s te kopen. Je kunt bijvoorbeeld cryptocurrencies kopen en verkopen met bijna alle betaalmethoden die in Europa worden gebruikt. In vergelijking met andere cryptocurrency handelsplatformen wil Anycoin Direct het koopproces zo makkelijk mogelijk maken. Gebruiksgemak en klantenservice zijn twee zeer belangrijke aspecten die hen onderscheiden van de concurrentie.

Crypto.com

Dit in Hongkong gevestigde crypto handelsplatform is opgericht in 2016. Sinds kort is Crypto.com ook een officiële sponsor van de formule 1 en voetbalclub Paris Saint Germain (PSG). Crypto.com is in de cryptowereld ook bekend voor hun crypto visakaarten en hun lage transactiekosten. Crypto.com biedt een groot scala aan diensten. Naast natuurlijk het kopen en verkopen van cryptomunten, kun je er ook je munten staken om intrest te krijgen op de munten die je vastzet op het platform. Crypto.com biedt ook rewards aan die je kunt verdienen door hun crypto visa kaart te gebruiken. Als je een betaling doet met de visa kaart krijg je een cashback. Dit cashback percentage is afhankelijk van hoeveel munten je op het platform bewaart.