We zochten inspirerende vrouwen en dat hebben we geweten. Uit de honderden aanmeldingen hebben we drie krachtige vrouwen genomineerd. En de winnares van 2013 is: Annelies Leiwakabessy! 

De opbrengst van de veiling t.w.v. € 955,50 is voor Annelies om zo nóg meer voor elkaar te krijgen. Wil je meer weten van Annelies haar verhaal? In Vrouw&Passie Magazine nr 8 (april 2013) komt een uitgebreid interview met haar. Annelies sprak ook op Stand Up Inspiration in Amsterdam. Bekijk hier haar verhaal. 

Hieronder lees je wie de drie genomineerden zijn.


Chantal Heutink

Zes jaar geleden volgde ik mijn droom om als Florence Nightingale naar Kenia te gaan. De kracht en de waardigheid van de vrouwen daar raakten me zodanig dat ik de Afri-Can Foundation oprichtte. Hiermee steunen we ondernemerschap in Kenia met waardevolle projecten, zoals: een trainingscentrum voor straatjongeren en een productie-unit voor wasbaar maandverband.

We werkten altijd samen met een Keniaanse partner, die in 2011 de boel bleek te hebben bedonderd. Woede, ongeloof, wanhoop en verdriet... Daar ging mijn levenswerk! Eind 2011 hebben we een rechtzaak aangespannen, wat geen makkelijke taak is in het buitenland. We zijn bedreigd en twijfelden om door te gaan of niet. Afri-Can is mijn missie, dus opgeven is geen keuze.

De nu meer dan 4900 meisjes die zorgeloos naar school gaan met I-Care pads, de vrouwen die werk hebben, de straatjongens die werken aan hun toekomst en mijn steuntroepen in Nederland hebben mij de kracht gegeven om door te gaan. Door mijn passie te volgen, maken we nu impact in Kenia en daar ben ik trots op!

"De basis voor succes is het lef om uit je comfortzone te treden en daadwerkelijk over te gaan tot actie."

Website: www.afri-can.nl | Twitter: @ChantalAfrican


Annelies Leiwakabessy

Als moeder van 4 kinderen, maakte ik mee dat mijn zoontje Sem op 1-jarige leeftijd een ongeluk kreeg, meervoudig gehandicapt raakte en op 8-jarige leeftijd overleed.

Dit was een traumatische gebeurtenis voor iedereen, terwijl alle zorg alleen maar naar het kind ging. Het gevolg: ik had het gevoel er alleen voor te staan en raakte emotioneel overbelast: een neerwaartse spiraal volgde, waaronder een relatiebreuk en verlies van werk.

Wat er mist in het zorgaanbod is ondersteuning aan de ouders en het hele gezin. Ik ga voor de oplossing en zet nu samen met een betrokken professioneel team Ohanahome op. Een warm huis met expertise, waar ze je begrijpen en je niets hoeft uit te leggen. 
Het biedt interne totaal-opvang: rust, zorg, coaching, handvatten en advies - direct of later na trauma van hun kind - waarbij ouders zelf de regie houden.

“Met jouw hulp komt Ohanahome er! Ohana means family, and nobody gets left behind.”

Twitter: @anneliesleiwa


Michèle Sparreboom

Eind mei 2012: geen baan en nog een maand WW op de teller. Precies 7 jaar na het overlijden van mijn zusje aan Cystic Fribrosis. In die periode was ik alles wel een keer verloren: baan, huis, relatie, gezondheid en dierbaren. Met als klap op de vuurpijl mezelf, waardoor ik een 'Briljante Burn-out Babe' werd! Ik pakte mezelf op en ging op ontdekkingsreis naar de wondere wereld van 'Mies'. Alle uitdagingen ging ik aan, overwon alle crisissen en hervond mezelf! Het was tijd om mijn droombaan te realiseren. Echter: nog steeds geen geld, geen kennis en geen idee waar de volgende stap toe zou leiden. Ik begon een ‘Leefjedroom in 30 dagen’-challenge, deelde al mijn ervaring via Social Media, vroeg hulp en het lukte!

Op 6 oktober opende ik de inspiratiehuiskamer van You&Mies, een plek waar waakvlammetjes weer een vreugdevuur worden. Waar mensen en bedrijven weer gaan geloven in zichzelf, hun dromen en alles wat mogelijk is. Met leuke workshops, challenges, en inspiratie-sessies wil ik iedereen laten ervaren: Je bent zoveel meer dan wat je overkomt.

"Geloof in Jezelf en Leef Je Droom! HET KAN WEL! ECHT WEL!"

Website: www.youandmies.nl 


 

Je kunt niet meer stemmen. Bedankt voor je stem!