Waarom jij zelf je ouders uitkiest in dit leven

Waarom jij zelf je ouders uitkiest in dit leven
Bewust leven

Voordat je in dit leven en in dit lijf op aarde komt, kies je zelf je ouders uit. Op basis van wat jij wilt leren en wat je op aarde wilt brengen, bepaal je bij welke vader en moeder je geboren wilt worden.

Je creëert bepaalde omstandigheden zodat je iets kunt ervaren. Stel dat je in dit leven anderen wil helpen om een fantastische relatie te hebben. Dan zou je bijvoorbeeld een moeder uit kunnen kiezen die geen liefde kan geven aan haar partner. Zodat jij als kind ergens diep van binnen voelt hoeveel liefde je moeder heeft, maar ziet dat ze totaal geen liefde aan jouw vader geeft. Er leeft dan een diep verlangen in jou om later zelf een geweldige relatie te krijgen.

Natuurlijk gaat dat eerst een paar keer mis en kom je daarna die ene persoon tegen waarmee je de relatie echt aangaat en leert, en leert, en leert zodat je daarna de enorme drive voelt om dit met de wereld te delen. Zodat je jouw levensdoel kunt leven. Het zou heel anders zijn geweest als jij met hetzelfde levensdoel in een gezin was geboren waar veel liefde was. Dan zou je waarschijnlijk veel minder de drang hebben gevoeld om op dit gebied iets bij te dragen aan de wereld. Hoewel je in het aardse bestaan wellicht veel verdriet hebt gehad van dit gemis, geeft het jou dus precies wat je wilde leren.

Waarom moest het zo lopen?

Vaak komt het moment waarop je de pijn van vroeger geheeld hebt, op het moment dat je kunt zien waarom jouw moeder geen liefde kon geven (in het voorbeeld). In je jeugd vond je het wellicht maar stom van haar omdat je zo’n lieve vader had, maar als je er op haar sterfbed, gewoon in een diepgaand gesprek of via iemand anders, achter komt dat zij en haar moeder vroeger verschrikkelijk mishandeld werden door haar vader, dan begrijp je het opeens. Jouw moeder is ‘dichtgeslagen’. Je doorziet het. Dan vallen er puzzelstukjes op z’n plek.

Vanuit de derde dimensie, waarin we alleen de dualiteit kennen (iets is goed of fout, dood of levend, angst of liefde) vinden we dit soms lastig om aan te nemen. Zeker als je geen leuke jeugd hebt gehad, is het idee dat je daar zelf voor gekozen zou hebben niet bepaald fijn, Of beter gezegd: erg vervelend om te horen. Vanuit de derde dimensie ga je dit ook niet begrijpen en blijf je in boosheid en in de weerstand. Dat is natuurlijk prima, totdat je in de grote vragen komt: waarom gebeurt mij dit? Wat heb ik misdaan? Waaraan heb ik dit verdient en hoe kom ik hier ooit uit? Op een gegeven moment kom je erachter: ik heb niks fout gedaan, er was geen schuld, het heeft zo moeten lopen om een groter geheel te dienen, om lessen te leren, om jouw pad te lopen.

Dit neemt overigens niet weg dat het meer dan verschrikkelijk is als je iets naars meemaakt in je jeugd. Het is er dus allebei, maar vasthouden aan de ‘aardse’ werkelijkheid levert je niets anders op dan frustratie en verdriet.

Op zoek naar de verbinding met jezelf

In een afstemoefening vraag ik mensen vaak:
Waarom heb je je vader uitgekozen?
Wat wilde jij hem leren?
Wat kon je van hem leren?

Waarom heb je je moeder uitgekozen?
Wat wilde je haar leren?
Wat kon je van haar leren?

Welke dynamiek is er tussen hen?

Deze vragen zijn moeilijk te beantwoorden als je niet verbonden bent met het hogere deel van jezelf. Als ik deze vragen nu aan jou zou stellen, dan zou je ze vanuit je hoofd beantwoorden. Je zou de antwoorden gaan bedenken en dat is niet waar de échte antwoorden vandaan komen.

We hebben duizenden jaren vanuit het bewustzijn van ons aardse ik geleefd. We hadden geen bewuste verbinding met ons hoger ik, het Goddelijk deel van jou of anders gezegd: de bron waar je vandaan komt. Het is nu het moment dat we langzaamaan de verbinding met dat deel van ons weer gaan herstellen. Het is een bijzondere tijd waarin we steeds meer over onszelf en het leven ontdekken.


Josje Feller

Ik wijd mij aan het verspreiden van de inzichten en wijsheid over de bewustzijnsverandering op aarde. Ik deel wat ik ervaar, leer en doorkrijg over deze nieuwe werkelijkheid met de…Deel dit artikel

Volg Vrouw&Passie