Waarom het goed is om bij het bloggen niet altijd aan marketing te denken

Waarom het goed is om bij het bloggen niet altijd aan marketing te denken
Ondernemen

De meeste ondernemers bloggen met name om meer naamsbekendheid te krijgen. Een prima reden, maar ik raad je aan niet alleen marketing in je achterhoofd te hebben als je blogt. Ik vertel je graag waarom.

Stop je hart erin

Ik blijf erbij dat de allerbeste blogs, artikelen en nieuwsbrieven ontstaan als je schrijft vanuit je hart. Mijn allerbeste artikelen, kwamen recht uit mijn hart. Meer naamsbekendheid krijgen speelde vaak niet of nagenoeg niet mee in mijn beweegredenen om te delen wat ik te vertellen had. Als ik een diepe behoefte voel om iets te delen, dan komt dat vanuit mijn hart en mijn hart geeft niets om PR.

Het grappige daarvan is, dat hoe meer ik uit mijn hart schrijf, hoe meer ik mensen raak en dus hoe meer leads ik eruit krijg. Dus juist als jij niet aan marketing denkt als je schrijft, zou het weleens kunnen, dat je jezelf veel beter verkoopt.

Laat je passie naar buiten knallen

Waarom ben je gaan doen wat je doet? Toch niet alleen voor het geld? Ik ken geen onderneemsters, zelfs niet degenen die enorm veel geld verdienen met hun onderneming, die alleen maar werken voor het geld. Er zit passie achter, een innerlijke drive. Op momenten dat ik die passie zie bovenkomen, zit ik op het puntje van mijn stoel. Dan heb je me. Jij wilt toch ook in zee met iemand die niet alleen weet wat ze doet, maar er ook blij van wordt? Op het moment dat ik de passie zie verdwijnen, verlies ik mijn interesse. Dus wat let je om je passie flink te laten doorschemeren in wat je schrijft? Laat zien waarom je zo blij wordt van wat je doet. Schrijf bijvoorbeeld af en toe eens over wat het met jou doet als je een klant hebt kunnen helpen. Er zit magie in het delen van je passie!

Maak het leuk!

Ik wilde dit bijna in het Engels schrijven, omdat ik het dan nog passender vind: Make it fun!

Als jij ondernemen leuk vindt om te doen, – en dat mag ik hopen – waarom zou je er dan niet met veel plezier over kunnen schrijven? Ondernemen bevat al een aantal factoren die minder leuk zijn, voor mij bijvoorbeeld de administratie, dus laat bloggen en nieuwsbrieven schrijven daar nu niet ook nog één van worden. Maak het leuk voor jezelf, zorg dat je er lol in hebt en laat dat zien. Er is niets aantrekkelijker dan een tekst waar plezier van afspat!

Alleen maar denken aan conversie tijdens het schrijven, zorgt niet voor teksten die raken. Natuurlijk werk je meestal volgens een bepaalde strategie, maar laat je teksten meer weerspiegelen dan alleen dat. Maak je teksten aantrekkelijk en je zult er ook daadwerkelijk meer klanten mee aantrekken.


Geschreven door: Nadia Lievaart


Foto: bron


Deel dit artikel

Volg Vrouw&Passie