Je bent een succesvolle vrouw, maar van binnen voel je je nog steeds k*t

Je bent een succesvolle vrouw, maar van binnen voel je je nog steeds k*t
Persoonlijk

Je hebt eindelijk de vrijheid om kleding te kopen die je echt leuk vindt, om meerdere keren per maand culinair te kunnen genieten en zomaar een tripje te maken omdat je er zin in hebt. Maar je bent nog niet blij. Je hebt ernaar verlangd en er keihard voor gewerkt. Toch voel je je van binnen niet echt anders dan daarvoor.

Je maakt je nog steeds veel zorgen en slaapt daardoor slecht. Je hebt nog steeds een hoofd vol nieuwe ideeën en een lijst met kleine en grote klusjes die jouw leven nog mooier moeten gaan maken.

‘Wanneer wordt het nou eens echt leuk?’ vraag je jezelf tobbend af.

Je hebt al zo veel gedaan. Je hebt je enorm ontwikkeld en je bent altijd gegroeid door jezelf onder ogen te komen en een schop onder de kont te geven.

Ook op het gebied van spiritualiteit heb je dingen gelezen en begrepen. Je bent bereid om alles te doen wat je aangedragen wordt door personen die het beter voor elkaar hebben of beter weten dan jij.

Zoals bijvoorbeeld een docent, business/life coach of mentor. Maar het lijkt wel alsof datgene wat voor hen werkt, niet echt voor de volle 100% voor jou werkt. En waar zit dit ’m dan in?

Wat nu nog te doen om jouw succes te vergroten?

Herken jij de vraag: “Wat moet ik dan nu nog doen om me blij te voelen?” Durf jij deze vraag hardop te stellen of is het gênant voor je?

Je dacht vast dat als je hard zou werken aan je zichtbare succes, het binnen in jou ook beter zou gaan voelen. Mag je heel eerlijk zijn over wat je van binnen ervaart? Misschien ben je het plaatje aan de buitenkant aan het hooghouden, dan ben je hier zeker niet de enige in.

Heel veel vrouwen doen aan keeping up appearances. Ik ken het ook. Waarom we dat doen? Omdat we niet geleerd hebben om in eerste instantie eerlijk tegen onszelf te zijn over wat we van binnen ervaren.

Het was vroeger van ‘kusje er op’ als je huilde en ‘klaar, hup en weer gaan spelen’.

We hebben geleerd dat negatieve gevoelens en negatieve gedachten die er in jezelf zijn en voorbij komen, ongewenst zijn.

We hebben geleerd daar het gevecht mee aan te gaan en dit gevecht vanuit onze positieve instelling en met positieve gedachten te winnen. “Je moet positief denken en dan kom je er wel” is een veelgehoorde affirmatie in onze hoofden.

We horen het onszelf heel vaak tegen onszelf zeggen. Veel vrouwen zijn als kind en jonge dame aangesproken op hun kracht: “Jij bent sterk, dus jij komt er wel”. “Jij bent slim dus dan ben je sterk”. “Jij kunt alles wat je wilt”.

Geen enkele vrouw die ik tegen ben gekomen in twaalf jaar praktijkvoering had ‘Als ik maar iedere dag huil dan ben ik succesvol’ als veelgehoord zinnetje in haar hoofd.

Je hebt onvolledige informatie over succes en succesvol zijn

Onze ouders hebben het natuurlijk goed bedoeld. Ze dachten aan onze toekomst en ze hebben hun best gedaan met alles wat zij in zich hadden, maar wij kunnen zo niet verder. Want alles wat we van hen geleerd hebben is waar, maar ook niet waar.

Het is de halve waarheid.

Het suggereert dat jij niemand nodig hebt en dat niets je raakt of dat niets jou zou moeten raken.

Dat klopt niet. Want ook jij hebt iemand nodig, ook jij hebt een enorme verscheidenheid aan negatieve emoties die de weg door jou heen moeten vinden. Ook jij bent klein, zwak en onwetend. Ook jij wordt door die emoties zo overweldigd dat het heel naar voelt van binnen.

Jij bent een aanpakker: vindingrijk en actief!

Als je altijd sterk, vindingrijk, actief en aanwezig bent in je werk, ben je waarschijnlijk iemand die over deze tegenstrijdige gevoelens en gedachten heen leeft.

Je maakt te weinig tijd en ruimte om bij het negatieve stil te staan.

Je hebt te weinig tijd en ruimte om in negatieve emoties te zakken, want zo ben jij niet!.

Jij zit niet bij de pakken neer en jij geeft niet toe aan iedere innerlijke onrust.

Jij bent een aanpakker. Jij hoort bij ‘de succesvolle types.

Voor jou is succes een keuze en deze keuze maak je in ieder moment opnieuw!

Maar wat nu als deze keuze jou een heel zwaar en pijnlijk gevoel van binnen geeft? Wat als het oude kunstje niet meer werkt en je van binnen echt vastloopt?

Wat als je door zware gevoelens niet meer weet waar je het zoeken moet?

Je voelt je verdwaald in je innerlijk. Je kunt dat zalige succesvolle gevoel niet meer vinden. Je kunt de sprankeling en de trots van getting things done niet meer vinden. Je doet alles nog zoals voorheen maar je staat er niet helemaal achter. Je voelt het niet meer van binnen.

Er is weinig vreugde en enthousiasme bij wat je voor elkaar krijgt. Het lijkt min of meer mechanisch te gebeuren.

De vraag “waarom doe ik dit nog?” komt misschien ook wel eens in je op. Je weet dat je verhardt naar anderen. Je vindt anderen steeds hopelozer. Je kunt niet begrijpen dat zij niet aanpakken. Je kunt niet begrijpen dat anderen op de bank neerploffen, zich over geven aan ellende en zichzelf burn-out noemen.

Het is tijd om echt eerlijk te zijn over wat je van binnen voelt!

Je hebt heel veel overwonnen en vele blokkades doorbroken. Je bent een voorvechter en een pionier. Een voorbeeld voor vele vrouwen, maar genoeg is genoeg.

Je kunt niet langer ontkennen hoe je je van binnen voelt. Je zult er een keer aan toe moeten geven dat het zo niet langer kan.

Je weet echt wel van jezelf dat je tegen de tranen vecht.

Je weet echt wel van jezelf dat je graag eens lekker zou willen mopperen.

Je weet echt wel dat je hele gestel last heeft van de negativiteit in jou.

Je krijgt lichamelijke klachten die echt niet fijn zijn. Je weet dat de mensen waar je echt van houdt en die jou van dichtbij zien ook echt wel doorhebben dat jouw succes ook een keerzijde kent. Zij weten dat het voor jou van binnen niet goed voelt.

Succes kan echt van binnenuit komen

Je kunt je echt anders gaan voelen. Jouw succes aan de buitenkant kan een uiting zijn van het succes wat je voelt aan de binnenkant.

Maar dan moet er wel echt iets gebeuren nu. Je hebt het nodig om heel eerlijk te zijn over wat er zich in jezelf afspeelt. In eerste instantie naar jezelf toe.

Eerlijk zijn tegenover jezelf is de allergrootste en eerste stap. Ontkennen heeft geen zin meer. Zeker niet als je dit artikel al helemaal tot hier hebt gelezen. Je hebt niet geleerd om van binnen naar buiten te leven.

Jij bent een human being, geen human doing!

Leef niet langer alleen vanuit denken en doen, vanuit plannen en acties. Het is ‘halfkunde’ en zorgt voor half succes.

Leef ook vanuit voelen en zijn, ervaringen in het moment toelaten en lichaamssensaties beleven. Dan gaat het over ‘heelkunde’ en krijg je het hele succes.

Je bent een human being geen human doing.

Je wordt pas een human being als je aan de slag gaat met wat er binnen in jezelf zit!

De ware kracht van negativiteit

Wil jij meer inzicht in wat negativiteit jou kan brengen? In mijn gratis eBoek 5 inzichten die je de ware kracht van negativiteit doen inzien neem ik je mee in een wereld van vertrouwen, geloof en liefde om je negativiteit totaal anders te ervaren.

Download mijn eBoek hier gratis…


Loes Ruesink - Meijer

Loes Ruesink - Meijer

Komt er steeds vaker de vraag in je op; "wanneer is het nou een klaar?" of "wanneer ben ik er nou eens?"? Je weet dat je je ideale leven, droomleven…Deel dit artikel

Jouw hulp bij doen wat je écht wilt.

Met de Vrouw&Passie Planner realiseer jij jouw verlangens. Handige werkbladen om te creëren, vieren, en je dagen en maanden te plannen. Helemaal gratis.

Volg Vrouw&Passie