Samen op zoek naar jouw gevoelige snaar!

Klank als medicijn

Samen op zoek naar jouw gevoelige snaar!
Persoonlijk

Muziek en klank zijn universeel. Van alle tijden en culturen. Muziek maakt iets in de mens los. Het is een taal die iedereen verstaat. Al eeuwenlang worden klank en muziek gebruikt voor lichamelijke ontspanning. De trillingen ervan hebben meer invloed op je leven en lichaam dan je nu in eerste instantie denkt.

Geluid trilt en resoneert

De trillingen van klank hebben direct invloed op je hersenen en je lichaam dat voor 70% uit water bestaat. Het effect van trilling is resonantie, golfbewegingen. Net zo als de kringetjes in het water als je er een steentje ingooit. Op dezelfde wijze dringt klank en muziek ook diep door bij jou op celniveau, mede door het vele water wat we in ons hebben. Zo leveren bepaalde klanken (frequenties) een positieve bijdrage aan je gezondheid en kwaliteit van leven. Wist je dat zelfs iedere gedachte, emotie, intentie, en ook ziekte een eigen trillingsfrequentie heeft?

Breng je lijf weer in balans

In een gezond en ontspannen lichaam circuleert je energie moeiteloos door. Als je goed in je vel zit, dan heb je ook een hogere lichamelijke trillingsfrequentie. Je voelt je verbonden met jezelf. Je hebt geen oordeel, je volgt gewoon je gevoel en intuïtie. Hoe hoger je trillingsfrequentie, hoe meer je vanuit je hart leeft, plezier hebt en doet wat je bij je past. Als je lichamelijke klachten ervaart, dan is er vaak sprake van een disbalans of verstoring in je energiedoorstroming. Dit kan leiden tot hoofdpijn, rusteloosheid, vermoeidheid en stress. Maar ook tot gedragsveranderingen, zoals in je schulp kruipen, agressie of je beperkt voelen in je vrijheid. Negatieve gevoelens zoals dagen lang piekeren of het hebben van angsten of een depressie verlagen je juist de trillingsfrequentie in je lichaam. De mate waarin je trilt (resoneert) is dus mede afhankelijk van hoe je je voelt en je staat van zijn.

Klank als medicijn

Het aanslaan van klankschalen, stemvorken en andere instrumenten werkt heel ontspannend op je lichaam. In de Oosterse geneeskunde wordt het al eeuwen gebruikt. Het kan pijn verlichten en bevordert je natuurlijke energiestroom. Spieren, zenuwen en organen krijgen een innerlijke massage en vastgezette spanningen kunnen worden losgelaten. De trillingen kunnen dus ook in aanraking komen met oude pijnen en emoties in je lijf. Door deze vrij te maken ga je letterlijk beter doorstromen. Hierdoor breng je ook je lichaam naar een hoger trillingsfrequentie. Je kan dan beter gronden, ontladen en ook afvalstoffen kwijtraken. Dit alles activeert het natuurlijk helend vermogen van je lichaam en werkt positief in op je gevoelens. Zelf kan je ook de trillingsfrequentie omhoog brengen door onder andere meditatie, gezond eten en bewegen in de natuur.

Ontdek zelf deze muzikale ontdekkingstocht

In mijn praktijk werk ik volgens een methode die gebaseerd is op de oude Chinese acupunctuurkennis. Dit is de zogeheten Ohmpunctuur methode – ontwikkeld door Peter J. Gouw. In plaats van naalden gebruik ik stemvorken, klankschalen en gongs. De stemvorken hebben diverse frequenties en die plaats ik op je acupunctuurpunten en de meridianen van je handen, voeten, oren en ruggenwervels. Het werkt volkomen pijnloos. Een ‘gewone stemvork’ wordt ingezet om muziekinstrumenten te stemmen op de juiste toon en frequentie. Met de Ohmpunctuur stemvorken stem ik direct af op jouw eigen frequentie: de natuurlijke grondtoon van jouw lichaam. Veel gehoorde reacties zijn: “Ik voel me heerlijk ontspannen alsof de last van mijn schouders af is. Het lijkt wel alsof ik letterlijk weer met beide benen op de grond sta. Ik kan er weer even tegenaan, bruis van de energie!”

Wil jij ook…

  • een ontspannen lichaam,
  • een energiek en vitaal gevoel,
  • meer rust in denken en voelen,
  • in contact zijn met je eigen gevoelens, emoties, kracht, intuïtie,
  • een goede nachtrust en meer focus en nog veel meer…

 Ervaar zelf de kracht van deze resonantiemethode!


Geschreven door: Simone Sinjorgo


Foto: bron


Deel dit artikel

Volg Vrouw&Passie