Wat is er mis met ieder kind?

Hoe jij je kind kunt helpen geen masker op te zetten

Wat is er mis met ieder kind?
Persoonlijk

Vraag jij je wel eens af waarom sommigen zo makkelijk meedraaien in de maatschappij en jij continu vastloopt in werk en privé? Wijd jij het zelf aan je hoog gevoeligheid, je hoogbegaafdheid of misschien lage IQ en hoge EQ? Komt het door je anders-zijn? Geloof je dat het komt doordat je (licht) autistisch bent of heb je wellicht ADHD? Heb je die vraag wel eens omgedraaid? Wat als er niets mis is met jou, maar wel met de rest, of misschien wel met iedereen?

Wat is er nu werkelijk aan de hand als je vastloopt?

Men kijkt vaak niet naar de onderliggende behoeften achter gedrag en een situatie.  Wat zegt het over jou en sterker nog wat wil het jou zeggen. Want het is vaak de roep van je ziel die je hebt genegeerd. Je bent maskers op gaan zetten, je bent jezelf gaan verloochenen en misschien zelfs wel verloren. En waarom? Omdat je je wilde aanpassen. Je wilde doen wat moet, wat goed is en wat normaal is.  Je hebt je aangepast aan het systeem.

Alleen jouw eigen systeem is het daar niet mee eens. Je kunt nog zoveel muren om je hart heen bouwen, de stem van je hart zal altijd er doorheen breken. Is het niet goedschiks, dan kwaadschiks. Jouw lichaam en leven zal signalen gaan geven en in opstand komen. Net zolang tot je luistert. Het is die stem die je weer laat kiezen voor je passie, die je jouw maskers laat afleggen en weer in contact brengt met je dromen en die je terugleidt naar je ware zelf. Terug naar liefde en kracht.

Als je het contact met je hart verliest raak je burn-out

Als je ooit een burn-out hebt gehad dan herken je dit vast wel. Je bent te vaak over je grenzen gegaan, je hebt jezelf te weinig aandacht gegeven en je teveel aangepast. Het vuur in je hart is gedoofd en het licht in je ogen is verdwenen. De weg terug is die via de liefde voor jezelf. Luisteren naar jezelf, naar je lichaam en vooral doen wat goed voor jou is.

Het bewustzijn van wie je echt bent  groeit hierdoor. Het maakt je sterker, krachtiger en vooral meer jezelf. Met als gevolg dat je daarna nooit meer kunt doen alsof. Je kunt niets meer doen dat jou niet ondersteunt. Je lichaam en geest geven direct de grens aan. Waardoor je  na een burn-out enkel nog je hart en wat goed voor jouw is kunt volgen.

De ware drijfveer van de mens is innerlijke vrijheid

Vraag een willekeurig persoon wat hem drijft en je zult ontdekken dat de ware reden vrijheid is. Financiële vrijheid, vrijheid om te doen wat je leuk vindt, vrijheid om te reizen waarheen je wilt, vrijheid om met je kinderen te zijn, vrijheid om te wonen waar je wilt. Dit alles is te herleiden tot de drang naar innerlijke vrijheid om je ware zelf tot expressie te brengen.

Dit is bij een kind niet anders. Sterker nog, zij staan nog (meer) in contact met hun hart en de ware wens van hun hart. Het is al jaren bekend dat kinderen tot 5 jaar nog vol leven vanuit hun hart. Daarna maakt ons (school)systeem dit kapot. Ze verlaten hun natuurlijke pad en proberen zich te conformeren naar de normen en waarden van de maatschappij.

De kinderen van nu kunnen zich niet meer aanpassen

Wij hebben onszelf verloochend, waren ons pad kwijtgeraakt, omdat we ons moesten aanpassen. En wij deden dat. Alleen de meeste kinderen van nu kunnen dat niet meer. Een kind dat zich makkelijk aanpast, luistert misschien al niet meer naar zijn hart. Een kind dat wel nog naar zijn hart luistert krijgt dus moeite met zich aanpassen.

Simpelweg omdat de roep van de ziel te sterk is. En of een kind nu wil of niet, het kan niet anders dan ernaar luisteren. Dat is de reden waarom veel kinderen vastlopen in het (school)systeem. Niet vanwege die labels. Maar omdat zij hun hart willen volgen. Wij als ouders kunnen met ons verhaal de weg voor hen vrijmaken.

Wil je hier meer over lezen? Lees dan het volledige artikel op Jack & Juul, het zusje van Vrouw&Passie.Foto: bron


Deel dit artikel

Volg Vrouw&Passie