Inzicht in jouw rol in de bewustzijnsverandering

Inzicht in jouw rol in de bewustzijnsverandering
Bewust leven

We hebben allemaal een bepaalde rol in de bewustzijnsverandering die nu op aarde plaatsvindt. Niet iedereen heeft dezelfde rol maar alle rollen zijn gelijkwaardig. We hebben elkaar nodig om onze rol te leven. Hoe meer toestemming jij jezelf durft te geven om te vertrouwen op de ongeziene wereld en je te laten leiden door het Goddelijke deel van jou (je hoger ik), hoe meer je anderen helpt om hun rol te leven.

Jouw rol is dus niet om anderen te helpen. Nee, je helpt anderen door jouw rol te leven. Door te doen wat door jou heen wil stromen. Want dat wat door jou heen wil stromen, stroomt niet door iemand anders. Dat is jouw unieke verbinding en het heeft jou nodig om geleefd te worden.

Je doet het dus niet voor een ander. Je doet het voor jezelf en van daaruit ‘help’ je anderen. Hoe meer mensen het licht door zich heen over aarde laten gaan, hoe lichter en fijner het wordt voor jezelf en voor anderen. Daarmee krijgen anderen een voorbeeld van hoe het ook kan. Het wordt lichter; dat wat voorheen donker was, zowel in de zin van donker vanuit angst maar ook donker vanuit niet kunnen zien in het donker, wordt licht.

Het was er altijd al, maar we zien het nu pas

Je kunt het voor je zien als een donkere weg die er altijd al geweest is, maar nu pas gaan de lichten langs de weg aan. Dat is geen toeval, het is nu de tijd hiervoor. De weg was er altijd al, de lichten ook, maar ze moesten worden aangestoken door mensen die het licht in zich omarmen en delen.

Deze mensen noem ik pioniers, zij lopen alvast voorop. Niet omdat ze beter zijn of wisten hoe het moest, maar omdat ze eerder dan de meeste voelde: dit moet anders, ik kan niet mijn leven leven in het bestaande systeem. Zij zijn gaan helen, delen, leren en vertrouwden op dat er meer was dan wat we met het blote oog kunnen zien. Zij hebben een intense periode achter de rug (en zitten er nog gedeeltelijk in) waarin veel oude pijnen en trauma’s van dit leven, maar ook vorige levens omhoog kwamen. Negeren of het wegstoppen was geen optie, ze moesten het ‘aangaan’, inzien en loslaten. Als pionier heb je in vorige levens de ervaring opgedaan om in deze tijd op aarde de rol van pionier aan te nemen.

Het is veilig

Nu is er een veel grotere groep begonnen met helen en vertrouwen op dat wat we niet kunnen zien. Ook op dezelfde manier: het gedoe in jezelf en in je omgeving wordt te groot zodat je ervaart dat het zo niet langer kan. Doordat de pioniers het al lichter op aarde hebben gemaakt, is het veiliger en fijner voor veel mensen om nu hiermee aan de slag te gaan.

Nogmaals, de pioniers zijn niet beter. Zij hebben de rol op zich genomen om als eerste het gedoe te ervaren en het licht toe te kunnen laten. Als je jezelf hierin herkent dan mag je je ervan bewust zijn dat jouw rol gaat over voorleven en het licht door je heen laten stromen om het voor andere lichter te maken. Je bent het meest waardevol als je jouw pad volgt, aangaat wat er op je pad komt en deze weg deelt met anderen. Het lichter maken betekent dat anderen hun waarheid ook kunnen zien. Als jij jouw rol leeft en je bent verbonden met het licht van boven en laat dat door je heen naar aarde stromen, dan kunnen anderen jou opeens ‘in het donder’ zien. En doordat zij jou zien en jij jezelf, kunnen zij zichzelf ook zien. Daar gaat het over, dat we herinneren wie we werkelijk zijn.

Jouw rol is dus niet om anderen te helpen. Nee, je helpt anderen door jouw rol te leven.

De eerste groep, de pioniers, zijn meer de boodschappers van het licht. De tweede groep is de groep die het licht verspreidt, Delen, samen, uitwisselen en initiatieven opzetten om op grote schaal te ontwikkelen. Waar de pioniers meer bezig zijn met het licht in zichzelf toelaten en daarmee voor anderen een lichtje zijn in het donker, is deze tweede groep juist van het leggen van verbindingen en het netwerken. Zij geloven in ‘samen’ en weten dat je de ander nodig hebt om jezelf volledig te zien. 1 + 1 = 3 bij hen, ze creëren eenvoudig verbindingen die zorgen dat het licht snel verspreidt wordt.

Welke groep daarna komt zullen we gaan ervaren. Voor de pioniers was er nog een groep. Een groep die de ‘oude wijsheid’ onder een grote groep bekendmaakte, zoals de new age beweging, hippies en degenen die meditatie en yoga groot maakten in het westen.

Mensen die ervoor kiezen om in de 3e dimensie te blijven hangen en niet willen meegroeien zullen op een gegeven moment ophouden te bestaan. Sowieso omdat er geen nieuwe baby’s geboren worden die willen blijven hangen in de 3e dimensie en daarnaast zullen de mensen die niet mee willen ‘uitsterven’.


Josje Feller

Ik wijd mij aan het verspreiden van de inzichten en wijsheid over de bewustzijnsverandering op aarde. Ik deel wat ik ervaar, leer en doorkrijg over deze nieuwe werkelijkheid met de…


Foto: Paul Stewart


Deel dit artikel

Volg Vrouw&Passie