In 2 stappen van onzekerheid naar je kracht

In 2 stappen van onzekerheid naar je kracht
Bewust leven

Regelmatig vragen cliënten mijn hulp omdat ze last hebben van onzekerheid en soms veel en lang twijfelen over allerlei beslissingen. Hoe kom je van je onzekerheid af en stop je met twijfelen aan jezelf? In dit artikel leg ik je uit hoe je in 2 stappen van je onzekerheid in je kracht komt.

Twijfel en angst zijn slechts gedachten. Gedachten die het gevolg zijn van een gebeurtenis in je leven. Gebeurtenissen die in het verleden liggen. Toch laten we onszelf beïnvloeden door gebeurtenissen uit het verleden. Deze hebben invloed op je dagelijks leven, je energiesysteem en vaak ook op je geluk en plezier in je leven.

De oorsprong van je onzekerheid

95% van je gedachten is onbewust. Dit zijn gedachten die automatisch opkomen, gevormd door gebeurtenissen uit het verleden. De eerste stap in het loslaten van je onzekerheid en angst, is inzicht in de oorzaak van je onzekerheid.

Vaak ligt de oorsprong van angst in gebeurtenissen in het verleden. Het is goed om je te herinneren, te onderzoeken, wat er aan de angst of onzekerheid ten grondslag ligt. Waar komt het vandaan? Misschien kun je je herinneren waarom je zo onzeker bent. Zijn er periodes in je leven geweest waarin je bent bekritiseerd? Waar ben je echt bang voor? Maak het niet ingewikkeld, vaak is het eerste wat bij je opkomt meteen juist.

Door inzicht in de oorzaak en herkomst van je onzekerheid wordt je bewustzijn vergroot. Als je je bewustzijn vergroot, word je je bewust van je onbewuste gedachten en kun je ze gaan veranderen.

De kracht van nu

Realiseer je dat de oorzaak niets met het hier en nu te maken heeft, de oorzaak ligt in het verleden. Om het gevoel van het hier en nu echt te voelen, kun je de datum van vandaag hardop zeggen, een aantal minuten focussen op je ademhaling of even met je voeten stampen op de grond en echt het contact voelen van je voeten met de aarde.

Energie door je kracht en je talenten    

De volgende stap is het herinneren van je kracht, je talenten en je potenties. Twijfel, angst en onzekerheid verlammen je en ineens weet je niet meer waar je kracht en je talenten liggen. Jezelf herinneren aan je talenten en kracht geeft je energie, je bent weer in verbindingen met je essentie, met je potenties en je kwaliteiten.

Your true nature is joy – Jolanda Hoogkamer

Neem eens 5 minuten de tijd voor jezelf om je kracht te onderzoeken. Ga lekker zitten, op een stoel met je voeten op de grond., sluit je ogen en voel. Voel bij jezelf, waar ben je goed in? Waar liggen jouw unieke talenten? Waar word je blij van? Stel jezelf deze vragen en luister en voel je antwoorden. Probeer niet te oordelen. Laat alles in je opkomen, alles mag er zijn.

Als je erg onzeker bent dan kan het lastig zijn om te voelen en benoemen wat je kracht en talenten zijn. Een andere manier om je talenten en kracht helder te krijgen is door aan tenminste 3 mensen die dichtbij je staan te vragen wat zij jouw sterkte kanten vinden, wat ze krachtig aan je vinden of welk talent ze in jou bewonderen. Realiseer je dat je kracht en talenten altijd aanwezig zijn, ook als je soms onzeker bent.

Je onzekerheid verdwijnt

Door dit te blijven oefenen ga je je onbewuste gedachten opnieuw programmeren en merk je al snel dat je onzekerheid minder wordt en zelfs verdwijnt. In het kort samengevat:

Stap 1 is je blijven herinneren dat de oorzaak van je onzekerheid in het verleden ligt en dat jij in het hier en nu bent. Stap 2 is het bewust blijven van je kracht, je talenten en je potenties. Ieder moment kun je contact maken met jouw unieke kwaliteiten.


Geschreven door: Jolanda Hoogkamer


Foto: bron


Deel dit artikel

Volg Vrouw&Passie