Hoe herinnert je kind jou als moeder?

Hoe herinnert je kind jou als moeder?
Persoonlijk

Mijn kind herinnert zich mij als een … moeder. En wat staat er bij jou op de …? Vraag jij je wel eens af wat voor moeder je wilt zijn? Hoe je kind als volwassene zich jou en zijn jeugd herinnert? En wat dat betekent voor wat jij vandaag doet? Wat we allemaal willen is dat je kind later warme herinneringen heeft aan zijn jeugd en aan jou als moeder. Heerlijk! Maar hoe doe je dat?

Wat je kunt doen is je voor te stellen dat je 65 bent en op een zonnige middag in de tuin zit met een glaasje. Je mijmert wat. Morgen komen je kinderen op bezoek met hun gezin. Goh, nu ben je oma terwijl je je nog als de dag van gisteren herinnert dat je eigen kinderen klein waren. Wat heb je genoten van die tijd! Welke beelden komen nu bij je op? De zomer met kamperen bij een meertje. De oneindige spelletjes die jullie speelden. Ook die andere kant is er. Het gedoe elke ochtend om op tijd op school te komen. De periode dat je dochter niets van je wilde weten en hoe zeer dat jou deed. Jouw korte lontje wanneer je moe was. Even terug naar het nu. Welke van deze herinneringen wil je houden en welke wil je veranderen? Wanneer je dat weet, weet je ook wat je nu te doen staat.

Wil je meer lezen over hoe jou kind zich jou zal herinneren? Lees het gehele artikel hier op Jack & Juul, het zusje van Vrouw&Passie.Foto: bron


Deel dit artikel

Volg Vrouw&Passie