Hoe belangrijk zijn jouw dromen voor jou?

Hoe belangrijk zijn jouw dromen voor jou?
Bewust leven

Ooit hoorde ik iemand zeggen dat elke gedachte die je hebt en elk woord dat je zegt je realiteit zal worden. Dit betekent dat wanneer je je gedachten verandert, jouw realiteit verandert. De dag dat ik het bericht kreeg: “U heeft kanker!” was het mijn beurt om te ontdekken of deze verklaring waar was.

Accepteer de realiteit zoals hij is en ontdek hoe hij je kan helpen

Ik zal nooit de dag vergeten dat ik het bericht kreeg waar iedereen bang voor is: “Je hebt kanker!” Baarmoederhalskanker. Echt verwoestend nieuws. Het voelde alsof de grond onder me wegzakte en dat ik niet lang meer zou leven, omdat volgens de statistieken wereldwijd elke twee minuten een vrouw sterft aan baarmoederhalskanker.

“Als je je gezondheid hebt, heb je alles. Als je je gezondheid niet hebt, is niets meer belangrijk “- Augusten Burroughs

In totale wanhoop begon ik naar antwoorden te zoeken en vroeg ik me af wat ik kon doen en welke mogelijkheden ik had. Hoe ging ik deze levensbedreigende ziekte overleven?

Jouw levensreis is een reis van creatie

Ik geloof dat we allemaal geboren zijn om onze dromen waar te maken. Elke dag klopt het leven op je deur om je wakker te schudden. De vraag is, luister je? Lang voordat je gediagnosticeerd wordt met een ziekte als kanker heeft het leven je al vele malen gewaarschuwd dat je niet op je pad bent. Dat je niet doet waarvan je in jouw hart weet dat je moet doen en niet het leven leeft waarvan je diep in je hart weet dat je zou moeten leven. Eerst krijg je vaak bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn. Later kun je je chronisch moe gaan voelen wat eigenlijk komt door een depressie. Of je krijgt een burnout omdat je niet luistert naar je lichaam en blijkt je moeheid het gevolg te zijn van een carcinoom. Hoe langer je door blijft gaan, hoe harder je lichaam begint te protesteren totdat je ziekte krijgt als bijvoorbeeld kanker. Elke keer dat je niet afstemt op je levensdoel, voelt je lichaam je stress, je frustraties, je verdriet en angsten. Je lichaam weet precies wanneer je tranen van verdriet of tranen van vreugde huilt. Elke keer wanneer je je verdrietig, gestrest of boos voelt, vraagt ​​het: “Wanneer stop je nu eens met alleen maar te bestaan en ga je écht  leven ?! Wanneer ga je doen wat je echt wilt doen? Als je in je hart kijkt, zou je echt in deze baan blijven? In dit huwelijk? Zou je je nog steeds door anderen laten gebruiken zodat zij hun doel bereiken in plaats van jij het jouwe? Het is tijd om te veranderen!

Hoe belangrijk zijn jouw dromen voor jou?

Om te kunnen doen wat je wilt is het van belang dat je je eerst bevrijdt van alle gedachten, overtuigingen en denkpatronen waar je in verstrikt bent geraakt. Het leven vraagt je om de lagen af te pellen die ervoor zorgen dat je je ontevreden voelt, gevangen, gefrustreerd en dat je zonder passie leeft. Zodra je je van je beperkende gedachten en overtuigingen bewust wordt, kun je ze loslaten. Het is namelijk de bedoeling dat je alles uit het leven haalt wat erin zit. Want als je dat niet doet, wat zeg je dan eigenlijk tegen jezelf? Of tegen God? Of tegen je kinderen? Dat je dromen er niet toe doen? Dat ze niet belangrijk zijn? Dat je ze niet wilt? Stop met het verbergen van je licht en neem actie, want je dromen zullen nooit weggaan. Je bent bedoeld om ze waar te maken. Ze zullen je je leven lang blijven achtervolgen.

Reframe je situatie zodat een probleem een ​​mogelijkheid wordt

Ik was zo: onzeker, een pleaser, voelde me niet goed genoeg. Maar toen ik met kanker werd gediagnosticeerd, werd iets in me wakker geschud en begon ik in mijn kracht te staan. Wat ik tot dan toe gedaan had, was gebaseerd op de geloofssystemen van anderen en had tot kanker geleid. Wilde ik nu overleven, dan moest ik mijn giftige denken omzetten en beginnen te leven in plaats van te voorkomen dat ik dood ging. Maar hoe?
Het herinnerde mij aan het verhaal van de slang in de prachtige film ‘The Greatest Teacher’ van Wayne Dyer, die door zijn vader werd verlaten. Voor hem was dit een traumatische ervaring, waardoor jarenlang veel giftige gedachten en overtuigingen in zijn lichaam bleven rondwroeten. Hij zegt dat niemand ooit dood is gegaan van een slangenbeet. Het is gewoon een beet. En in de jungle van het leven word je de hele tijd gebeten. Wat je doodt, is niet de beet, maar het gif, dat door je lichaam stroomt, lang nadat de beet heeft plaatsgevonden. Het is dit dodelijke gif dat je doodt, tenzij je het uit je systeem kunt halen, tenzij je een manier kunt vinden om het los te laten. Of zelfs beter, tenzij je een manier kunt vinden om het gif in een medicijn te veranderen. Het is je grootste kracht wanneer je de dingen die het meest traumatisch voor je zijn geweest kunt veranderen in je grootste leermeesters.
Zolang je je problemen als vloek ziet, zullen ze een vloek blijven. Maar stel dat je problemen niet een vloek zijn, maar een groot cadeau, en dat het probleem alleen in je hoofd zit? We hebben allemaal gevoelens van “Ik kan dit niet! Ik wil de handdoek in de ring gooien. Dit is onmogelijk!” Maar deze gedachten zijn gebaseerd op gevoelens uit het verleden. Weet dat er een deel in je zit dat verder gaat dan dat. En als je dat kunt pakken, dan kunnen er de meest fantastische dingen in je leven gebeuren.

Tenzij je liever aan de zijkant blijft zitten, je gefrustreerd voelend, kijkend naar andere mensen die wel hun droom leven, wetende dat jij dit had kunnen zijn …

Maak van je levenservaring precies de ervaring die je wilt

Meestal zijn we gericht op de dingen die we niet in ons leven willen. Dit wordt als een gif in ons denken en uiteindelijk ook in ons lichaam. Wacht niet tot je een ziekte als kanker krijgt, maar begin met het creëren van een geweldig leven vanaf vandaag.


Geschreven door: Yvette van BovenDeel dit artikel

Volg Vrouw&Passie