Super tip voor effectief ondernemen in de vakantie met je kinderen

Super tip voor effectief ondernemen in de vakantie met je kinderen
Ondernemen

Het is weer vakantie. Voor de één een zucht van verlichting voor de ander begint de nieuwe stress, want: Hoe moet ik in hemelsnaam mijn zaak laten draaien en ook nog een fijne vakantietijd voor mijn kinderen creëren? Mijn tip? Plannen! Lees hier hoe je dat het beste kunt aanpakken.

Plannen, plannen, plannen!

Ik heb het zowel over je vakantie-activiteiten met de kids als je werkactiviteiten.

Werken

Kijk eens naar het soort activiteiten van je werk. Kun je wellicht alle fysieke afspraken in één week gooien? Of in twee weken los van elkaar, verspreid over de zes weken? En kun je dan in die twee weken zorgen dat jouw kids bij iemand anders zijn? Of dat er iemand bij jou thuis is met de kinderen?

Promotie, schrijven/bloggen, online programma’s maken en/of social media kun je heel makkelijk in de vroege ochtend of in de avond plannen en doen. Heb je hele kleine kinderen? Nog beter, want de kleinste slapen s’middags ook nog even. Joepie weer een uurtje of twee extra. Heb je wel eens gehoord van Skype-sessies of Skype-afspraken? Zou ik zeker inzetten in de vakantie. Bijvoorbeeld in de avond  als de kinderen liggen te slapen of als je ze even achter een film kunt zetten. (Dat laatste is misschien niet helemaal opvoedkundig maar wel erg vakantie-achtig, toch?). Van die skype-sessies kun je zelfs een promotionele actie maken. Bijvoorbeeld: Maak nu gebruik van mijn (coaching)kwaliteiten waar je maar wilt! Zit je lekker drie weken in Italië en heb je even behoefte aan… ( zelf invullen )? Boek dan een vakantie-skype-sessie om… enzovoorts. Leuk toch?

Waar je ook bent, zorg er in ieder geval voor dat je altijd wifi tot je beschikking hebt. Zelfs op de camping voor je tent kun je lekker op je computer aan de slag. Heb je toch afspraken gepland? Nodig ze uit in je vakantiehuis of op de camping. Dat kan prima als je bijvoorbeeld in Nederland, België of Duitsland zit, niet te ver over de grens. Ideaal want je kinderen kunnen lekker ravotten en in het zwembad spelen, en jij kunt je afspraken toch door laten gaan. Ik weet zeker dat nieuwe klanten/partners je vindingrijkheid waarderen en er wellicht zelf ook wat mee gaan doen!

Een effectieve dagplanning maakt werken mogelijk

Ik luisterde laatst naar een Amerikaanse multi earner, genaamd Suzan Sly, die met netwerkmarketing haar succes heeft verdiend. Zij had echt een super tip op dat moment voor mij en ik denk voor alle mama’s die succesvol en serieus hun bedrijf op willen zetten of willen runnen (in de vakantie).

Super tip:

Plan je dag, de avond van te voren. En plan elke dag als eerste de dingen die je moet doen. Als voorbeeld gaf ze voor je kinderen zorgen (of voor je ouders). Als tweede plan je die activiteiten die jou geld opleveren. En als derde de dingen die ook nog gedaan moeten worden. En tijd voor jezelf? Plan die ook goed in! Bijvoorbeeld bidden of mediteren of sporten. Die tijd plant zij in voordat iedereen wakker is. Zij doet dat om 05.00 uur s’ochtends.

Ik sta sinds deze tip tussen 06.00 – 06.30 uur op. Ik start de dag met ademtechnieken en meditatie. Daarna nog wat blogactiviteiten totdat de kinderen wakker worden. Dan is er aandacht voor mijn gezin. Soms werk ik nog wat als de jongste van twee ’s middags slaapt.

Het lukt mij ook niet altijd, soms word ik per ongeluk pas om 07.00 uur wakker. Maar meestal, als ik in ieder geval mijn ochtendritueel van het mediteren doe, dan ben ik relaxed genoeg om de knop om te kunnen zetten en met het gezin te zijn als we met het gezin ‘moeten’ zijn. Ik had in het begin de grootste moeite met heel vroeg opstaan. Maar na drie dagen was het alsof mijn bioritme het oppakte en werd ik als vanzelf wakker.

Ik ben benieuwd of je wat hebt aan deze tip. Kun je hier wat mee? Of heb je nog een goede tip toe te voegen? Ik lees het graag hieronder.


Geschreven door: Eva MangalDeel dit artikel

Volg Vrouw&Passie