De magie van een Qigong healing

De magie van een Qigong healing
Gezond leven

Een healing is een vorm van genezing. Bij een Qigong healing wordt gewerkt met Qi ofwel de Universele levensenergie. Wanneer deze Qi geblokkeerd is in je lichaam en daardoor niet meer vrij kan stromen, kun je lichamelijke klachten krijgen of ziek worden. In plaats van dat er geprobeerd wordt de lichamelijke klachten (symptomen) te bestrijden, gaat de healer bij een Qigong healing op zoek naar de oorzaak van de klachten.

Op zoek naar de oorzaak van de blokkades die ervoor zorgen dat de energie in bepaalde organen niet meer vrij stroomt. Oorzaken kunnen zijn: stress, onverwerkte emoties, ongezonde lifestyle (voeding, beweging, mindset), ziekmakende gewoontes of trauma’s uit de jeugd. Wanneer de energie weer vrij kan stromen, zal je gezondheid meteen merkbaar verbeteren.

Je kunt deze vorm van genezen vergelijken met een stromende rivier waar stenen in terecht zijn gekomen. Hierdoor kan de rivier niet meer vrij stromen. Door de stenen zullen sommige delen teveel water krijgen, anderen juist niks meer. En er kan stilstaand water ontstaan wat enorm gaat stinken. Door de stenen zijn er nieuwe paden in de rivier terecht gekomen en is het niet meer zo gemakkelijk om de rivier weer in zijn authentieke staat te laten stromen. Maar zodra je de stenen verwijderd, is er niks meer wat het water tegenhoudt en kan de rivier weer vrij stromen.

Hoe kunnen deze blokkades ontstaan?

De mens bestaat uit licht en het licht laat de duisternis zien. De duisternis kun je ook je valkuilen noemen, de patronen vanuit je kindertijd of je overlevingsmechanisme. Dit overlevingsmechanisme zorgt ervoor dat je je als kind gaat aanpassen zodra je problemen ervaart. Bijvoorbeeld: het kind gaat van alles doen om lief gevonden te worden. Om er te mogen zijn. Het kind past zichzelf helemaal aan, aan wat er van hem verwacht wordt door eerst te gaan voelen wat de ander wil en dan pas aan zichzelf te denken.

Als je steeds gefocust bent op de ander, zet je jouw eigen wensen steeds vaker op de laatste plaats.

Hoe langer dit duurt en hoe vaker het nodig is om dat overlevingsmechanisme te activeren, hoe moeilijker het wordt om authentiek te blijven. Als je steeds voornamelijk gefocust bent op het welzijn van de ander zet je jouw eigen wensen en verlangens steeds vaker pas op de laatste plaats. Je kunt op deze manier zo ver van jezelf af komen te staan, dat je op een gegeven moment niet meer weet wie jij nu werkelijk bent, wat jij nodig hebt en wat jij graag zou willen. Dit zijn de blokkades die er voor zorgen dat jouw levensenergie niet meer vrij door je lichaam kan stromen.

Voor wie is een healing?

Een healing kan aan iedereen gegeven worden. Als klant lig je gewoon rustig op tafel. De healer doet het werk. De healer is eigenlijk het doorgeefluik van de Universele energie naar de klant. Deze goddelijke energie wordt ook wel het licht of de liefde genoemd.

Na de behandeling zul je je heerlijk ontspannen en stil van binnen voelen. Je voelt de transformatie. Na enkele behandelingen ontstaat de verandering en zul je je opener, energieker en blijer voelen. Daarnaast leer je door het doen van oefeningen hoe je zelf deze helende energie via je mind door je lichaam kunt sturen. Waardoor je na de healing ook meteen zelf aan de slag kunt met het verbeteren van je gezondheid en vitaliteit.


Geschreven door: Linda BijtebierDeel dit artikel

Volg Vrouw&Passie