Ben jij klaar voor prachtige stappen in je ondernemerschap?

Stem af op jouw sterke kanten

Ben jij klaar voor prachtige stappen in je ondernemerschap?
Ondernemen

Heb jij zin om groter te dromen over je bedrijf en over jezelf als ondernemer? Om te groeien? Belangrijk is om meer te geloven in jezelf en zichtbaar te durven worden voor je doelgroep. Met jouw ‘lijst van 25’ op zak heb je iets waardevols om positieve gedachten aan te schenken. Waardoor je zelfvertrouwen groeit, je met plezier zichtbaar wordt en je sneller je favoriete klanten aantrekt.

Heb jij zin om groter te dromen over je bedrijf en over jezelf als ondernemer? Om te groeien? Laten we gaan afstemmen op wat je wilt bereiken. Belangrijk daarbij is geloven in jezelf. Net zoals ik allang gezien heb dat jij het kunt, moet je dit ook zelf voelen.

Ik daag je uit om de komende periode steeds terugvallen op jouw ‘lijstje van 25’: jouw lijst met 25 dingen die jij heel goed kunt. En ja, dit klinkt heel opschepperig om van jezelf op te schrijven, maar je moet het toch eens doen.

Het is een manier om afscheid te nemen van belemmerende gedachten als:

‘Wie zit er op mij te wachten?’,

‘Ik ben nog helemaal niet klaar’,

‘Straks vinden ze me lastig omdat het te veel of te vaak is’,

‘Ik kom niet professioneel over’

‘Ik heb mijn doelgroep nog niet duidelijk’

‘Ik ben te moe’

‘Mijn Facebookpagina moet eerst beter’

Je beperkende gedachten zijn niet uniek voor jou, ze gelden net zo goed voor mij als voor andere ondernemers. Ze brengen je echter niet vooruit en houden je in een houtgreep. Je houdt letterlijk de deur dicht.

Het is daarom beter om de deur wijd open te zetten. Zo kom je op een plek waar je lucht krijgt, in mogelijkheden denkt en ruimte ervaart om te Zijn. 

Probeer voortaan in te zoomen op wat je allemaal al wél in je hebt.

Uitgaan van wat je goed kunt en graag doet, is een krachtige manier om zelfvertrouwen te krijgen en helder te zien wat gezien mag worden. Zo open je voor wat er door jou heen mag stromen. Je kent je negatieve gedachten wel, maar schenkt er geen aandacht aan. Zij verdwijnen naar de achtergrond om vrij baan te maken naar het positieve en krachtige in jou. Je stemt af op je betere energie en verhoogt je trillingsgetal. Waar je dat bizar goed mee kunt ervaren, is tijdens The Work van Byron Katie. Als je de 4 vragen stelt waarmee zij elke blokkade doorbreekt, dan voel je zo een omkeer van het negatief denken naar het positieve. Heel verfrissend.

Wanneer jij afstemt op wat je kunt en graag doet, dan durf je ook zichtbaar te worden en aan de wereld te laten zien dat je er bent. Je krijgt plezier in het delen van jouw wijsheid, verhaal en kennis en trekt sneller je favoriete klanten aan. Zij voelen aan alles dat jij de energie hebt die zij nodig hebben voor hun persoonlijke of bedrijfsgroei. Zij snappen waarom ze bij jou moeten zijn en niet bij een ander. Omdat jij in alles uitstraalt wie je bent, wat je doet en waarom je het doet. Dat maakt je aantrekkelijk en zorgt ervoor dat je grote stappen zet in je ondernemerschap. Of je nu een product verkoopt, mensen coacht of adviseert.

Blijf dus niet hangen in gedachten die blokkeren, maar stap in je onweerstaanbare creatiekracht. Dan straal je jouw mooie jij uit ten volste uit. 

Alles wat je hebt geleerd of kunt, mag je ombuigen naar jouw eigen ding. Je hoeft niet overal om bevestiging te vragen, maar achter je eigen mening of idee staan.

Toen ik voor het eerst een ‘lijst van 25’ maakte, vond ik dat heel raar. Zo onbeschaamd over je eigen goede dingen praten, dat hoort toch niet? Gelukkig was ik in een zaal met 100 mensen die hetzelfde moesten doen. Je raadt het al, binnen no time had iedereen het af. Want natuurlijk heb je 25 dingen die jij goed kunt. Waarschijnlijk wel meer dan dat!

Ik schreef bijvoorbeeld op dat ik mooie logo’s ontwerp die stralen in eenvoud en zijn afgestemd op de energie van de persoon, dat ik snel zie wat mensen nog niet durven laten zien, dat ik mensen goed op weg kan helpen met installeren van hun eerste Facebook pagina of Mailchimp nieuwsbrief, dat ik goed ben met kleuren voor logo’s en websites, dat ik anderen stimuleer om zichzelf te zijn en een inspiratiebron voor hun doelgroep.

Nu is het jouw beurt. Wat wordt jouw ‘lijst van 25?’ Pak snel je mooie notitieblok en je (vul)pen en schrijven maar!


Geschreven door: Brenda SerréeDeel dit artikel

Volg Vrouw&Passie