6 Tips hoe je voor jezelf zorgt als je partner ziek is

6 Tips hoe je voor jezelf zorgt als je partner ziek is
Gezond leven

Ze heeft het net gehoord. Haar man is ziek, ernstig ziek. Haar wereld staat stil. Ze wist het en toch is ze geschokt. Hoewel ze positief in het leven staat, voelt ze ook angst. Angst voor de toekomst, het onbekende. Wat brengt het hem, haar en de kinderen? Ze heeft er nog geen idee van. Het voelt in ieder geval angstig, ze weet niets van zieke mensen. En helemaal niets van doctoren, ziekenhuizen en hoe het er daaraan toegaat.

Lees hier de 6 tips die haar hielpen:

1. Ze start met een zelfzorgplan 

Ze zet dingen op een rijtje die haar energie geven. Ze gaat werken aan haar conditie, niet op de sportschool, maar 1-op-1 met een personal trainer. Iemand die haar ook kan begeleiden op het gebied van voeding. Ook al is het tijdens de bezoekuren van het ziekenhuis waar haar man ligt; ze gaat erheen en regelt dat anderen hem bezoeken.

2. Ze maakt bewuste keuzes

Ze blijft werken in haar eigen bedrijf, maar zorgt ervoor dat ze vertrouwde dingen doet. Geen dingen buiten haar comfortzone. Ze kiest alleen nog voor klanten die haar energie opleveren.

3. Ze houdt een dagboek bij 

Ze schrijft op hoe ze zich voelt, wat voor emoties komen er langs en waar in haar lijf voelt ze dat? Zo kan ze per dag ervaren wat het met haar doet, om ervan te leren.

4. Ze spreekt 1x per week af 

Op een inspirerend plek met vrienden of andere ondernemers die naar haar willen luisteren, zodat ze haar verhaal kwijt kan. Alle aandacht en tijd alleen voor haar.

5. Ze schrijft elke dag op waar ze dankbaar voor is 

Ze gebruikt verschillende kleuren post-it blaadjes en stopt ze in een mooie glazen post voor een kleurrijk geheel. Het helpt haar bewust met dankbaarheid bezig te zijn, elke dag. Het wordt zo een mooie herinnering na een spannende en onzekere periode.

6. Ze kookt zelf 

Eten bereiden, snijden, met haar handen bezig zijn… Allemaal praktische dingen die ervoor zorgen dat ze in het moment blijft. Het zorgt voor een vast rustmoment op de dag.


Geschreven door: Arlette van Scheppingen


Foto: CC0 License


Deel dit artikel

Volg Vrouw&Passie