2017: Een nieuwe start, een nieuwe baan?

12 Prikkelende vragen...

2017: Een nieuwe start, een nieuwe baan?
Ondernemen

Een nieuw jaar staat voor de deur. Alles nog goed afronden voor de kerst, wie heeft het daar nu niet druk mee? Vervolgens gaan we op in het feestgedruis van kerst en oud en nieuw en voordat we het weten is het ineens 2017.

Ik voel toch altijd bij de start van een nieuw jaar alsof ik een beetje opnieuw begin. Dat ik kan starten met een schone lei. Herken je dat? Het voelt als nieuwe rondes, nieuwe kansen. En? Zou jij dat willen, diep in je hart? Nieuwe kansen?
Hoe staat het met je dagelijkse levensvervulling, word je er blij van?

Bewust zijn

Dat feestelijke gevoel zo tijdens de jaarwisseling, als we iedereen om ons heen in de armen vliegen en een spetterend 2017 wensen, hebben we dan werkelijk nagedacht over hoe we dat nieuwe jaar dan spetterend gaan maken, of zijn het alleen goede intenties?

Ik weet dat bewust zijn van het afgelopen jaar, en bewust zijn van mijn wensen voor volgend jaar, ervoor zorgt dat ik bewust leef en dat ik besluiten neem die bij mij passen en die mij laten groeien en ontwikkelen.

Ik gun dat iedereen. Ik ben wel zo’n juf dat ik iedereen zou willen aanmoedigen bewust te leven. Want het maakt je leven zoveel interessanter en ‘diepgaander’. Het maakt dat je leeft!

Bewust zijn van geluk en ook van hoe rot het soms is. Bewust zijn van hoe het tot nu toe is gegaan en daarvan leren, bewust zijn van het nu en daarvan genieten (of balen) en bewust zijn van de toekomst die nog voor ons ligt en waarin ruimte is voor mooie dromen.

Tot je volle bewustzijn laten komen dat je verandering wilt. Te durven nadenken over een andere/nieuwe baan. Of over dat eigen bedrijf. Of gewoon, je weet niet wat wel, maar in ieder geval dat je niet meer wilt wat er nu is.

Een nieuwe start

Een nieuwe kans om (iets) te veranderen krijg je elke dag. Maar hoe doe je dat dan? Ik wil in dit artikel pleiten voor bewustzijn. Want daar begint verandering mee. Om te beginnen je vol bewust worden van de wens dat je het anders wilt.

Je kan natuurlijk op een stoel gaan zitten, voor je uit staren en over alles gaan nadenken. Maar wat extra hulp om het proces in gang te zetten is fijn. Ik help je met jouw bewustwording. Ik geloof heel erg in het volgende proces, misschien herken je het wel:

Je verzamelt rationeel heel veel informatie. Genoeg om je hersenen aan het werk te zetten. Vervolgens laat je het rusten en laat je je onbewuste, je intuïtie werken; je slaapt er een paar nachtjes over, je laat het links liggen. Vervolgens plopt het af en toe op in je hoofd en ga je dingen voelen en zien, ‘antwoorden’ krijgen. Dit is een bekend fenomeen en werkwijze van mensen die succesvol zijn in besluiten nemen.

Ik ga je een aantal vragen stellen

Dat gaan wij ook doen. Ik ga je een aantal vragen stellen. Geen vragen over hoe je het nu vindt in je werk en wat je niet meer leuk vindt en wat wel. Dat is zeker goed om over na te denken, maar dat doe je waarschijnlijk al. Daarom lees je nu dit artikel.

Ik wil je hersenen prikkelen. Je bewustzijn prikkelen. Je intuïtie prikkelen. Maar… voordat ik begin wil ik je eerst van iets anders bewust maken. Want met deze vragen doe ik een beroep op je ratio, op je denken.

Als het in jouw leven nu niet lekker loopt, als je niet tevreden bent, als je zelfs faalgevoelens hebt over waar je nu staat, dan kan nadenken hierover heel ongemakkelijk en pijnlijk zijn. Want in gedachten vormt zich snel een oordeel (ik ben mislukt, ik ben stom, het lukt mij niet ‘mijn passie te leven’, ik zal er niet achter komen wat ik wil, etc.). Een reden om dan maar niet na te denken. Je hebt de neiging op te gaan in het dagelijks leven, de waan van de dag, de routine. Daarmee verdoof je jezelf, zodat het niet naar je bewustzijn kan komen, je er niet over nadenkt en je dus niks hoeft te veranderen..

There is no coming to consciousness without pain. People will do anything, no matter how absurd, in order to avoid facing their own soul. One does not become enlightened by imagining figures of light, but by making darkness conscious.

Carl G. Jung

Dat geschreven hebbende wil ik je helpen. Om van het niet naar het wel te gaan zonder oordeel. Dus, hier mijn prikkelende positieve vragen aan jou!
Tip: Stel deze vragen aan een vriend of vriendin en vice versa, daar krijg je leuke gesprekken van.

 1. Waar houd je van om te doen en zou je verbaasd over zijn als je er nog voor wordt betaald ook?
 2. Wanneer ben jij in een gesprek on a roll, ben je niet meer te stoppen en ben je veel aan het woord? Waar gaat het dan over?
 3. Jij krijgt een prijs uitgereikt eind volgend jaar. Waarvoor?
 4. Stel, je bent een dag lang een dier. Welk dier ben je dan?
 5. Achter welke deur(en) zou je eens een kijkje willen nemen? Of in welke ruimte een vlieg op de muur?
 6. Stel jezelf de vraag: Wie ben ik geworden?
 7. Hoe ziet een leven eruit waarvan je niet of nauwelijks spijt zou hebben?
 8. In welk opzicht houd je je in?
 9. Welk compliment hoor je het vaakst over jezelf?
 10. Stel dat er één wens van je werd vervuld. Wat zou je dan veranderen?
 11. Als je binnen vijf jaar iets wilde bereiken en gedurende die hele periode een coach ter beschikking had om je daarbij te helpen (en als geld geen rol speelde), wat zou dat dan zijn? Wat zou het uitmaken als je een coach had?
 12. Welke twee stappen die je direct zou kunnen nemen zouden de grootste verandering teweegbrengen in je huidige situatie?

Waar het natuurlijk uiteindelijk om draait is om de antwoorden te duiden. Dit kun je alleen doen, dit kun je ook samen met iemand doen. Wat betekenen jouw antwoorden?
Je kan het ook je onbewuste, je intuïtie laten doen, door het op een gegeven moment te laten, weg te leggen.

Ik wens jou heel veel plezier ermee en dat je tot bewustzijn komt. Je zult zien, dan komen er mooie ingevingen en inzichten. En ik wens je power om vervolgens ook tot actie over te gaan en te gaan doen in 2017 wat je al zo lang eigenlijk wilt.

 


Geschreven door: Noël de Rooij


Foto: bron


Deel dit artikel

Volg Vrouw&Passie