Saskia Smet
3 vragen aan auteur

Saskia Smet

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Saskia Smet en heb mijn bedrijf Numentum in 2010 opgericht.

Ik begeleid beelddenkers op het werk die willen investeren in hun persoonlijke groei. Ik leer hen hoe ze zichzelf kunnen blijven in een rationele of lineair georganiseerde wereld zodat ze makkelijker resultaat behalen met veel minder moeite & stress op het werk.

Meestal ontdekken deze mensen pas op latere leeftijd dat ze beelddenker zijn, bij voorbeeld omdat een van hun kinderen het label beelddenker krijgt. Ze vragen zich af of dit beelddenker zijn ook nog een invloed heeft op hun leven, hun werk, hun relaties, enz. en die vraag is terecht!

Beelddenkers lopen onbewust tegen een aantal problemen aan omdat ze zich zonder het te beseffen, constant zijn gaan aanpassen. Aanpassen kost enorm veel energie. Bovendien worden ze hierdoor nooit erkend voor de resultaten die ze behalen ondanks hun harde werken. Dit leidt tot frustratie en verhoogt het risico op lange termijn op een burn-out of bore-out.

Wat drijft jou?

De maatschappij legt voor van alles en nog wat normen en regels op. Mensen worden gedwongen om aan ideaal beelden te voldoen. Als vrouw moet je de ideale partner, een fantastische moeder, gedreven medewerker, … zijn.

Voor je het goed en wel beseft, word je meegezogen in de "rat race" . Je krijgt geen tijd om jezelf de vraag te stellen ”Is het dit nu wat ik wil? Is dit wat mij gelukkig maakt?” Voor je het weet, ben je ingewikkeld en geconditioneerd om re-actief te handelen.

Wat mij boeit is het Ont-wikkelen” van mensen, … het weghalen van alle wikkels die we er zelf of onze omgeving hebben rond gewikkeld. Het brengt mensen terug bij hun persoonlijke kern, de persoon die ze zijn: met hun unieke talenten waarin ieder van ons kan uitblinken en hun minder sterke kanten. Terug actief en bewust durven kiezen voor jouw doelen en idealen, ook al hoor je voortdurend dat dit niet gaat werken.

Er is jaren geleden door psychologen onderzoek verricht: Afgestudeerden met een duidelijke doel voor ogen werden veel succesvoller dan medestudenten die nog geen duidelijk doel voor de toekomst hadden.

Blijkbaar gaat dit doel functioneren als je innerlijke kompas. Een duidelijke richtingaanwijzer voor elke keuze die jij dient te maken. Jammer genoeg, hebben de meeste onder ons nooit geleerd hoe je bij je persoonlijke doel kan komen.

Het goede nieuws is dat het nooit te laat is om op zoek te gaan naar jouw doel en jouw unieke talenten. Eens je dit gevonden hebt, ben je vanzelf meer gefocust. Je kan makkelijker en bewuster kiezen. Je loopt niet langer rond als een kip zonder kop. Je houdt tijd over voor de dingen die er ECHT toe doen.

Beelddenkers terug bij zichzelf en hun ware natuur brengen, dat is waarvoor ik op maandagochtend mijn bed uit kom !

Welke levensles wil je delen?

Nooit opgeven ! Ont-wikkelen gaat niet vanzelf, het is een proces van vallen en opstaan.

Ik heb al 10000 manieren gevonden hoe het niet werkt” (T. Edison), is een van mijn favoriete quotes.

Kom in actie, doe iets, begin en ga experimenteren! Als het nu nog niet lukt: Ga kijken wat er mis ging, observeer, stuur bij en begin opnieuw tot je de juiste combinatie hebt gevonden.

Levenslang leren. Het is voor mij de manier om geïnspireerd en actief te blijven!


Deel dit interview

Volg Vrouw&Passie